Dystre beregninger: Risikoen for pandemier stiger og stiger
Mange af de vira, som kan blive til pandemier, smitter fra dyr til mennesker.
TEST: OnePlus Nord CE 5G - En billig mobil med fokus på det væsentlige - recordere.dk
Hvis du vil have en 5G Android 11 smartphone med OK specifikationer, 6,43” 90Hz AMOLED skærm og 64MP kamera, så har OnePlus et godt bud til en mid-price model. Vi har testet OnePlus Nord CE 5G.
Kort tid efter kritik: Miljøstyrelsen skærper krav til fluorstoffer i drikkevand
»Men samtidig betyder ændringen, at det bliver akut nødvendigt at afsøge uden for Korsør, hvor der måtte gemme sig PFOS og andre fluorstoffer, som vi førhen har overset eller negligeret,« siger Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU.
Undersøgelse på vej: Ingen aner om digitale jobcenter-samtaler virker
Om digitale samtaler med landets ledige booster effekten, eller om den helt udebliver, er der ikke rigtig nogen der ved. Men det skal undersøges. Svaret afhænger af, om data fra genåbningsperioden sidste år er gode nok.
Undersøgelse på vej: Ingen aner om digitale jobcenter-samtaler virker
Om digitale samtaler med landets ledige booster effekten, eller om den helt udebliver, er der ikke rigtig nogen der ved. Men det skal undersøges. Svaret afhænger af, om data fra genåbningsperioden sidste år er gode nok.
Det kan gå helt galt i Afrika: Kontinentets sundhedsvæsen kan blive fuldstændigt lagt ned af tredje bølge af corona
De er håbløst bagud med vaccinationerne, og det er skidt, siger dansk forsker.
Kronik: Hvordan og hvornår er 3D-print en grøn teknologi?
3D-print rummer et stort potentiale for at hjælpe den grønne omstilling på vej, men det er vigtigt at skelne fakta fra fiktion og fokusere på den virkelige værdi, skriver souschef fra Teknologisk Institut.
Debat: Thoriumforurening er et overset problem i Kvanefjeld
Før en tilladelse til minedrift i Kvanefjeld i Grønland må mineselskabet redegøre for håndteringen af det radioaktive grundstof thorium, skriver geolog.
Tandsten afslører stofmisbrug
Forskere inden for retsmedicin ved Aarhus Univeristet har udviklet en metode, der kan påvise brug af euforiserende stoffer i små mængder i tandsten. Den spås stor anvendelse inden for arkæologi.
Middelhavet udsat for ødelæggende tab af havliv
Højere temperaturer som følge af klimaforandringerne har ført til et biodiversitetskollaps i den østlige del af Middelhavet og har sandsynligvis allerede spredt sig til flere områder, advarer forskere.
Russerne har afsløret nanochip i Pfizer-vaccine….eller var det en guitarpedal?
Et opslag om, at Pfizers vaccine indeholder en hjernekontrollerende nanochip, er gået viralt. Men så kom en softwareingeniør og dryssede malurt i konspirationsteoretikernes bæger.
Eksperter: Miljøstyrelsen følger ikke loven ved klapning i beskyttet havnatur
Miljøstyrelsen fejler ifølge professorer i miljøret på flere afgørende fronter i sine tilladelser til dumpning af havneslam i beskyttede Natura 2000-områder. Styrelsen afviser kritikken. SF rejser nu sagen i Folketinget.
Forskere fra SDU vinder prestigefyldt robot konkurrence
Forskere fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU har vundet førstepladsen i en konkurrence på den internationale IROS-konference for deres fingernemme robotter.
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Replik: Fremstilling og brug af kemiske stoffer skal ske mere bæredygtigt
Hans Christian Mengel er formand for branchen Kemi & Life Science, Marianne Lyngsaae er Quality Manager og REACH- & biocidrådgiver i Brenntag Nordic A/S, og Jakob Zeuthen er miljø…