Undervandsdrone fra DTU støvsuger fejlslagne golfbolde op af søer
Flere golfklubber har vist interesse for at genbruge golfboldene, fortæller udviklerne.
Undervandsdrone afslører: 50 meter Nord Stream-rør er som sunket i havbunden
Det svenske medie Expressen har billeder fra sprængningen på Nord Stream 1, der viser en mystisk revne i havbunden, hvor røret før lå.
Landbrug går væk fra bio-ørkener – droner og robotter er redskaberne
Nutidens landbrug er stadig præget af store maskiner, store marker, monokultur og negativt klimaaftryk - og lige nu i vælten i valgkampen. Ifølge forskere går vejen til mere bæredygtighed via øget brug af droner og robotter, men kræver større fokus på AI, ny teknologi – og en mere tidssvarende lovgivning.
140 meter langt: MIT-ingeniører producerer verdens længste fleksible batteri
Holdet fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) bag et nyudviklet ‘fiber-batteri’ hævder at kunne producere det fleksible, mikrometer-tynde batteri i kilometerskala, hvilket åbner op for at kunne 3D-producere batterier i alle slags former.
Nyt projekt skal lette dronernes liv i luften
Det vælter frem med store og små droner, men det er svært at tjene penge på de flyvende robotter. 5G-netværk, en lufthavn og et forskningsprojekt skal hjælpe teknikken og forretningsmodellerne på vej.
Techtopia 212: Den flyvende kran og andre robothistorier
Mikkels drøm om at lave en flyvende sportsvogn endte med en flyvende kran og en ny dansk drone-startup.
På søndag risikerer GPS-udstyr at hoppe knap 20 år tilbage i tiden
En fejl i et lille softwareprogram der henter og oversætter tidsangivelser fra GPS-satellitter, betyder at udstyr med GPS risikerer at gå i sort natten mellem lørdag og søndag, fordi dataangivelsen bliver rykket tilbage marts 2002.
Hvordan skal vi bruge Galileo-netværket? Gode ideer kan vinde en mio euro
Har du ideer til hvordan EU’s Galileo-netværk kan bruges til bedre landbrug, mobilitet eller endda kvanteteknologier, så står EU-agenturet EUSPA klar med knap 7,5 mio. kroner i støtte.
Inspektion, transport, overvågning - dronernes fremtid er autonom
Autonome droner kan få kæmpebetydning, både for landbruget, den grønne industri og sundhedssektoren. Derfor har SDU nu fået en professor i aero-robotik.
FN: Autonom kamikaze-drone kan for første gang have angrebet et menneske
Dronerne menes at have været brugt i konflikten mellem rivaliserende militære grupper i den Den Libyske Borgerkrig.
Global pizzakæde bringer ud med robotbude
Projektet starter i Houston og skal med tiden udrulles andre steder i verden, oplyser Domino’s Pizza.
Drone finder vej uden GPS
I projektet Inspectrone er det lykkedes ph.d.-studerende Rune Yding Brogaard at navigere droner og robotter udelukkende med sensorer og software. En del af forskningen foregår i samarbejde med Nasa og kan både bruges under inspektion og produktion af f.eks. vindmøllevinger.
Første gang i Europa: Styrer firbenet robot over 5G
Når mobile robotter kan styres over mobilnetværk, udvides robotternes frihedsgrader markant – især udendørs. På Fyn har man netop testet en inspektion af hegn med en robot styret på afstand over 5G.
Kommission opfordrer Joe Biden: USA har brug for militære AI-våben
En amerikansk AI-kommission opfordrer Joe Biden til at afvise et globalt forbud mod AI i militæret, da USA har brug for at omfavne teknologien, hvis man vil måle sig med Kina i fremtiden. Kritikere er bange for, at man overlader spørgsmål om liv og død til robotter.
Britisk general: Robotsoldater kan udgøre en fjerdedel af hæren i 2030'erne
Den britiske general Nick Carter advarer om, at eksisterende regionale konflikter kan eskalere på grund af ‘fejlberegninger’.