Paptallerkener og muffinforme forurener maden med farlige mængder PFAS
Tomatsuppe og havregrød tilberedt på paptallerkener indeholder op mod ni gange større mængder PFAS end det, som EU anser for sikkert for sundheden, afslører nyt DTU-projekt.
SYNSPUNKT PtX er et klimabedrag
Seks af de planetære grænser er allerede overskredet. De planetære grænser definerer ni områder, der dækker alle økosystemer og alt kredsløb på jorden, som er afgørende for livet på pla…
SYNSPUNKT Møller skal ikke stå stille: De kan lave brint til tyskerne
Synet af vindmøller, der står stille, selvom vinden blæser kraftigt, er et trist et af slagsen, lyder det fra brancheorganisation.
Fagligt talt: Dansk forskning danner grundlaget for fremtidens skibsdesign
Skibe står for 90 procent af den internationale transport og ca. 2,5 procent af den globale CO2 udledning. Med et øget globalt fokus på energieffektivisering samt nye regulativer fra IMO er der…
Fagligt talt: Er der en fremtid for plastsolceller i stor skala?
Solceller fremstillet af silicium dominerer markedet i dag, og det har de gjort, siden de først så lyset for mere end 60 år siden. Men - sat på spidsen af Marie Mayer fra Berkeley Universitet …
Krigen rammer rumfarten: ’Uden russernes hjælp kan rumstationen styrte ned’
Invasionen i Ukraine går ud over rummissioner både på kort og lang sigt.
Så skal der bygges: Ing´s læsere udvikler helt ny open source højttaler - vær med
Lad os bygge vores egen open source wi-fi højtaler, som alle kan reparere og videreudvikle. Sådan lyder det fra fagfolk og lydnørder, der inviterer læserne til at være med.
DEBAT: Chipproduktion i EU vil kræve langt flere ingeniører og stærkere infrastruktur
EU-Kommissionen vil fordoble den nuværende chip-og halvlederproduktion i Europa inden 2030. Men det er ikke så ligetil, mener DTU-professor.
Kølig dansk reaktion: Vild europæisk chip-plan er nødvendig, men svær at realisere
For at sikre den nødvendige forsyningssikkerhed af mikrochips, vil EU have bygget tre til fire megafabs med avanceret fremstillingsteknologi - som slet ikke eksisterer i dag. I Danmark er DTU-direktør, en chipdesigner og elektroniktopchef enige om behovet. Men milliarder i statsstøtte står ikke øverst på ønskelisten.
Intel klar til at bygge chipfabrikker i Europa - men kræver 238 mia. kroner af EU
Intel vil gerne bygge otte nye chipfabrikker i Europa til en værdi af 600 mia. kroner - og på den måde mindske afhængigheden af Asien. Men det kræver EU vil skyde de 238 mia. kroner i projektet.
LEDER: EU’s chip-ambition er nødvendig
Hvis nogen havde forestillet sig, at EU-Kommissionsformand Ursula Von der Leyens udmelding af den såkaldte Chips Act i midten af september ville betyde knopskydning af europæiske processorfabrikk…
DAGBOG FRA COP26: Der er job at hente i en retfærdig grøn omstilling
COP26 lakker mod en enden, og jeg er også hjemme igen efter nogle intense og inspirerende dage i Glasgow. En af de ting, der særligt har optaget mig på COP’en, har været hvordan de processer,…
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
Techtopia #210: Danmark producerer masser af mikrochips
EU-Kommissionen vil støtte en europæisk mikrochip-industri. Vi skal gøre os fri af Fjernøsten og USA. Men hvor er Danmark i det spil?
EU forbyder muligt kræftfremkaldende farvestof i dit fredagsslik
Det hvide farvestof E171 findes blandt andet i skolekridt, snebold og lakridsæg.