Tiende forskningsminister på posten siden 2010: Rektor for DTU sætter lid til Egelunds erhvervserfaring
Moderaterne har hentet tidligere LA-folketingsvalgte Christina Egelund ind til at besidde posten som uddannelses- og forskningsminister.
Atomkraftlisten giver svar om vindmøllestop, prisen på en kWh og politisk kidnapning af IDA
Ingeniøren har bedt listen Atomkraft ja tak! svare på de mange spørgsmål, som læserne kvitterede med, da listen blev valgt i IDA’s repræsentantskab.
LEDER: Forsvaret magter ikke større teknologiindkøb - skal have hjælp udefra
Selv om det er med et sørgeligt bagtæppe - den brutale invasion af Ukraine - er beslutningen om oprustning af Danmarks forsvar det eneste rigtige at gøre, når den sikkerhedspolitiske situation …
DTU-rektor klager til Mette F. over forsker-sag: »Jeg skammer mig som dansker«
Rektor på DTU Anders Bjarklev er rasende over den behandling, som den dansk-amerikanske energiforsker Mads Rønne Almassalkhi har fået.
Samråd om flytning af studiepladser: Tvivlsomt vidensgrundlag og underfinansiering
Flere politikere savner fortsat tal undersøgelser, der kan understøtte den politiske aftale ’bedre muligheder for uddannelse i hele Danmark.’
Leder: Miljøet lider under hastværk ved prestigeprojekter
Man må forstå det sådan på transportminister Benny Engelbrecht, at han sover roligt om natten til trods for dyb og faglig bekymring i Sverige for, om Danmarks storstilede projekt Lynettehol…
Tusindvis af nye STEM-studiepladser kan blive konsekvens af udflytning
Vedtages universiteternes indspil til udflytningsplanerne vil antallet af STEM-studiepladser stige frem mod 2030. Søger de studerende fortsat mod byerne, risikerer pladserne dog at stå tomme.
Ekstra millioner i basismidler er ikke mere end en »god begyndelse«
Trecifret millionbeløb skal over de kommende fire år dæmme op for historisk skæv fordeling af basismidler til universiteter. Forsøg på afbureaukratisering modtages med større ros.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
Ugens debat: Skal uddannelser udflyttes fra de store byer?
Udflytningen af en stor del af de videregående uddannelser til en række mindre byer er blevet en af de vigtigste opgaver for uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S). Det havde debattørerne på ing.dk stærke meninger om.
Politikere er enige om fremtidens jernbane: Men Kattegat-forbindelse spøger i kulissen
Fremtiden for jernbanen i Danmark er uafklaret, så længe politikerne holder liv i en mulig ny vej- og jernbaneforbindelse over Kattegat.
Techtopia #201: Sådan fanger man CO2
Lektor Philip Fosbøl fra Afdeling for Kemiteknik på DTU fortæller om det forsøgsanlæg til CCS, der i juni blev installeret på Amager Bakke.
Tesla vil åbne ladenetværk for andre elbiler
Senere i år bliver de første Tesla Supercharger-ladestandere tilgængelige for andre elbiler. Tesla-topchef Elon Musk skriver på Twitter, at det med tiden vil gælde i ’alle lande’ – altså også Danmark. Hvornår og på hvilke vilkår er endnu uvist. I mens er resten af operatørmarkedet blevet enige om en ny roaming-aftale, der dækker 96 procent af alle ladestandere i det offentlige rum.
Ny aftale slukker håbet om, at ingeniøruddannelser kan slippe for udflytning
En bred politisk aftale om udflytning af uddannelser har strammet regeringens oprindelige udspil. Kravet er nu mindst 5 procent udflytning eller nedlægning af uddannelsespladser i de store byer. Der er ikke længere lagt op til, at visse uddannelser kan friholdes.
Nu kan der fanges CO2 fra skorstenen på Amager Bakke
Allerede fra 2025 skal der pumpes store mængder CO2 ned i undergrunden i Nordsøen, lyder det fra regeringen.