Tiende forskningsminister på posten siden 2010: Rektor for DTU sætter lid til Egelunds erhvervserfaring
Moderaterne har hentet tidligere LA-folketingsvalgte Christina Egelund ind til at besidde posten som uddannelses- og forskningsminister.
Nyt digitaliseringsudvalg på vej til Folketinget | Version2
»Det ville være mærkeligt at have en digitaliseringsminister og ikke have et udvalg,« lyder det fra SF’s fungerende it-ordfører Lisbeth Bech-Nielsen.
PODCAST Ingeniør halverer varmeregningen med hjemmebygget varmepumpe
I disse kolde tider ville det lune i økonomien med et varmepumpesystem, der kan bruge strømmen når den er billig, gemme på varmen og bruge den, når elprisen topper. Sådan et har Poul Erik Kristensen bygget. Hør om det i ugens Transformator.
Folketinget kan være på vej med nyt digitaliseringsudvalg
Et nyt digitaliseringsudvalg kan være under opsejling. Forslaget behandles nemlig i disse dage, oplyser Folketingets formand Søren Gade.(V).
Samtlige borgmestre i opråb: ‘Lad os nu få solceller på de tage’
Borgmestrene beder Folketinget fjerne bureaukrati og unødvendige regler, der blokerer for solceller på kommunale tage.
DTU opruster efter angreb: Bruger tocifret millionbeløb på it-sikkerhed | Version2
Et hackerangreb i august har fået DTU til at investere millioner i ny it-sikkerhed, men kombineret med presset fra inflation, energikrise og stigende priser, betyder det, at universitet må ud i en større spareøvelse.
DTU ruster op efter hacker-angreb: Bruger tocifret millionbeløb på it-sikkerhed
Efter et hackerangreb har Danmarks Tekniske Universitet, DTU, øget sine sikkerhedsudgifter markant, og universitetet har blandt andet måtte opruste sit it-beredskab.
PODCAST Sådan åbner man døren til tusindvis af boliger med et rejsekort
Selv helt nye boliger er udstyret med et forældet digitalt låsesystem, der blev hacket for 14 år siden. I ugens Transformator kan du høre, hvor let vi kunne låse os ind. Vi taler også om selvkørende biler, som i den grad hænger i bremsen.
LEDER Kapitalinteresser bag forskning skal frem i lyset
Stoppet for russisk gas har sammen med klimakrisen sat udviklingen af en bæredygtig energiforsyning på speed. Aldrig før har man diskuteret og kæmpet så intenst om, hvilke teknologier der ska…
Lærte ord som målhierarki og interessentanalyse: ‘Nu taler jeg samme sprog’
Diplomuddannelsen på DTU blev en nyttig løftestang, da Anders Nikolai Christensen tog springet fra audioingeniør til afdelingsleder.
Danske ingeniører genopbygger forskningsstation på Sydpolen
Rambøll står i spidsen for at ombygge og opgradere den nedslidte internationale forskningsstation Rothera, så den atter kan måle sig med de bedste.
Dansk forskning går imod 30 år gammelt paradigme: Skove betyder meget lidt for klimaet
CO2-indholdet i atmosfæren lå ikke meget højere, før verdens første skove voksede på Jorden, end det gør i dag. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet.
PODCAST Jens Ramskov gennemgår årets vigtigste forskningsresultater
Ingeniøren udpeger hvert år de fem bedste danske forskningsresultater inden for teknik og naturvidenskab. I ugens Transformator fortæller Ingeniørens videnskabsjournalist om vinderen og de fire ‘runner-ups’.
Mars-rover har lagt sit første ‘æg’: 'Vil også kunne findes om 1000 år’
På Mars har Perseverance lagt sin første stenprøvekapsel klar til at blive hentet af en fremtidig mission. Manøvren er led i en backup-plan, for »vi tør ikke at lægge alle æg i en kurv,« siger professor på DTU Space, John Leif Jørgensen.
Danske investeringer i forskning er faldet - igen
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danske forskningsinvesteringer igen er faldet. Det kan betyde færre grønne løsninger og tab af både eksport og arbejdspladser, lyder det fra DI.