Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Storbritannien har godkendt adskillige fossile projekter siden Cop26
På trods af grønne løfter er der næsten 50 projekter med fossile brændstoffer undervejs fra den engelske regering, viser en ny analyse.
Ministeriet i kovending: Fordobler pludselig midlerne til laboratorier og udstyr
Forskere og virksomheders ønsker ser ud til at blive hørt. I 2022 skal der investeres for 134 millioner kroner i forskningsinfrastruktur, som laboratorie- og testfacilieter, mod godt 80 millioner kroner de foregående år.
DAGBOG FRA COP26: Klimamødet skal sætte mennesket i centrum
Det er vel næppe gået nogens næser forbi, at COP26 er skudt i gang. Vi mærker allerede de høje forventninger til, at forhandlingerne i Skotland skal føre til ambitiøse klimamål og flere pen…
Ny vindmølle er næsten lige så høj som Eiffeltårnet: ‘Cirka 440 af dem vil kunne levere strøm til hele Danmark’
Den kinesiske mastodont er den nyeste i rækken af kæmpemøller, som skal gøre vindenergi endnu mere effektivt.
AI og visuel feedback ruster lægerne til vanskelig hudkræftdiagnose
Kunstig intelligens og modermærkekræft ligner det perfekte match. Helt så enkelt er det ikke, men en ny dansk app forsøger at træne lægerne og give brugbar beslutningsstøtte.
Tesla vil åbne ladenetværk for andre elbiler
Senere i år bliver de første Tesla Supercharger-ladestandere tilgængelige for andre elbiler. Tesla-topchef Elon Musk skriver på Twitter, at det med tiden vil gælde i ’alle lande’ – altså også Danmark. Hvornår og på hvilke vilkår er endnu uvist. I mens er resten af operatørmarkedet blevet enige om en ny roaming-aftale, der dækker 96 procent af alle ladestandere i det offentlige rum.