Historisk raketopsendelse: Derfor sender Nasa nu mennesker til Månen igenEfter flere afblæsninger er det nu lykkes Nasa at sende deres enorme måneraket af sted.
3D-printning i rummet kan vise sig at være vejen til perfektionDTU Space vil have en metal-model 3D-printet i rummet på astronaut Andreas Mogensens næste tur. Den skal teste, om vi kan skabe bedre materialer ved at lave dem i rummet.
Spørg Fagfolket: Må man sende en amatørraket op i Danmark?En læser vil gerne vide mere om opsendelse af amatørraketter, og hvilke brændstof de i så fald må bruge. Det svarer DTU Space på.
Spørg Fagfolket: Vil fremtidige teleskoper kunne se infrastruktur på andre planeter?En læser vil gerne vise, om der er nogen fysiske love, der forhindrer, at rumteleskoper engang i fremtiden ville kunne stille skarpt på infrastrukturen på en anden planet. Det svarer DTU Space på.
Se det dybeste billede af universet, der nogensinde er taget: Kæmpe rumteleskop sender første farvefotoRumteleskopet James Webb har har taget et billede, der viser 13 milliarder år tilbage i tiden.
Jordbakterie generer triangulær molekyle, der kan bruges til jetbrændstofBakterien streptomyces, der findes i jord, producerer et triangulært molekyle, der kan bruges til at producere jetbrændstof. Det viser ny forskning ledt af DTU-forsker.
Krigen rammer rumfarten: ’Uden russernes hjælp kan rumstationen styrte ned’Invasionen i Ukraine går ud over rummissioner både på kort og lang sigt.
Overskydende brændstof fordobler rumteleskops levetidJames Webb-teleskopet kan med stor sandsynlighed bruges i mere end ti år, vurderer Nasa.
DiCaprio skal redde Jorden fra gigantisk komet i ny film: Men holder dommedagsscenariet i virkeligheden?Videnskaben i filmen ‘Don’t look up’ er ikke langt fra virkeligheden.
Mars-forskere tog fejl af landingssted: Vi er landet på lavastenDanske og udenlandske forskere har med PIXL-instrumentet opdaget, at Perseverance ikke kører rundt på sedimenteret havbund, men lavasten. »Chokerende,« lyder det.
Techtopia #215: Nu skal Danmark på AI-landkortetEt nyt pionercenter for forskning i kunstig intelligens åbner i København. Målet er at positionere Danmark i det internationale kapløb om lederskab inden for AI.
Russisk nedskydning af satellit forværrer problem: ‘Rumskrot truer vores samfund’Rumskrot i kredsløb om Jorden kan ødelægge vores adgang til internet og GPS.
Apple-stifter vil forhindre, at verdensrummet drukner i skrotFor meget rumskrot kan skabe store problemer for internet og telefoni.
Danske arkitekter tegner Mars-habitat for Nasa: ‘Vi kan noget særligt med rum-arkitektur i Danmark’Der flytter snart mennesker ind i bygningen, som simulerer livet på Mars.
Millioner af mennesker mangler rent drikkevand: Her er tre teknologier, som kan redde verden fra at dø af tørstVand taget ud af den blå luft og renset toiletvand er blandt buddene på at løse drikkevandsproblemet.