Fagligt talt: Nye nitrerede lejestål kan forhindre vindmøllehavarier
White Etch Cracking (WEC) i gearkasselejer er en alvorlig havariårsag i vindmøller. Lejerne udmattes aggressivt og uforudsigeligt - ofte efter kun 5-20 procent af den forventede levetid. Men der findes en løsning.
Kontroversiel opfinder: »Mine drænrør virker altid«
Interview: Transportministeren har åbnet for nye forsøg med de omstridte drænrør, som opfinderen Poul Jakobsen over hele verden graver ned for at redde sandstrande. Ingeniøren har spurgt Poul Jakobsen, hvorfor han ignorerer rapporter, der kalder rørene virkningsløse og kun accepterer egne rapporter som videnskab.
Aftale om nyt havforskningsskib sparkes til hjørne
Forskningsreserven er blevet fordelt, og der kom ikke penge til et nyt oceangående havforskningsskib i denne omgang. Der er behov for at undersøge behovet nærmere, lyder det i aftalen.
Ny minister har sine egne kæpheste: Grøn forskning og de studerendes trivsel
Regeringens grønne forskningsmilliard er dog ikke ekstra penge i forhold til tidligere aftaler, fremgår det af finanslovforslaget fra regeringen
Efter stald-fadæsen på DTU: Ministre dropper omstridt udbud af forskning
Miljø- og fødevareministrene har endegyldigt opgivet at sende forsknings-rådgivning på Aarhus Universitet og DTU i udbud. De mener, at det var politisk motiveret af Esben Lunde Larsen.
Toksikolog: Pesticider i Egedal-drikkevand kan være giftigt i meget små mængder
Borgerne i Egedal må ikke drikke vandet fra Ledøje vandværk på grund af fundet af et potentielt giftigt pesticid. Ifølge ekspert er der risiko for, at det kan være kræftfremkaldende selv ved meget lave doser.
Godsoperatør: Kun ét spor i Sønderjylland vil sende flere lastbiler på vejene
DB Cargo støtter Region Syddanmarks appel om at få opgraderet de 12 km jernbane mellem Padborg og Tinglev, der er den eneste enkeltsporede flaskehals mellem Stockholm og Messina-strædet i Italien.
Sten er ‘the missing link’ i den grønne omstilling: Kan gemme på sol og vind
Nyt energi-batteri-lager med 600 grader varme sten blev indviet i dag.
Vagthunde: Statens jagt på konkurrence ødelagde forskningsmiljø på DTU
Kun 27 ud af 288 medarbejdere på DTU’s veterinærområde flytter med over til Københavns Universitet og Statens Serum Institut, viser Rigsrevisionens undersøgelse.
Første gang: Britisk forsøgsanlæg suger CO2 ud af kraftværkets røg
Pilotprojekt er lykkedes med at hive kuldioxid ud af røg fra biomasse.
Landbruget har leveret under én procent af de lovede kvælstof-reduktioner
»Vildt lidt,« siger professor om, at landbruget kun har sænket udslippet af kvælstof med 12 ton med frivillige tiltag. Målet var 1.450 ton i dag og 2.907 ton i 2021.
Vandmiljø-rapport: Alle andre faktorer end kvælstof har kun minimal betydning
Forskere blev sat til at undersøge, om andre forhold end næringsstoffer, som hovedsageligt kommer fra landbruget, er med til at give dårligt vandmiljø. Allerede efter den indledende rapport vurderer professor, at det kun i minimalt omfang er tilfældet på nationalt plan.
Minister vil forbyde alle fluorstoffer i mademballage
Et endeligt opgør med giftige fluorstoffer i vores mademballage kan være på vej. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen undersøger mulighederne for et nationalt forbud, der kan træde i kraft i 2020.
Kritiske tal for vandmiljø gemt af vejen med nøje orkestrerede krumspring
I månedsvis hemmeligholdt myndigheder og Aarhus Universitet den opgørelse over stigende udledning af kvælstof til vandmiljøet, som viser, at regeringens Landbrugspakke ikke virker.
Regeringen: Sådan gør vi genbrug af plastisk fantastisk
Et nyt nationalt plastikcenter, skal identificere barrierer for genanvendelsen af plast og udarbejde designmanualer. Men 50 millioner kroner over fire år er langt fra nok til at gøre genbrug af plastisk fantastisk mener kritikere