Flybase i Alaska skal afprøve første mikroreaktor
En mikroreaktor på højst 5 MW skal agere pilotprojekt for en løsning, som skal sikre amerikanske militærbaser mod strømafbrydelser, naturfænomener og cybersikkerhedstrusler.
Norlys køber Verdos fibernet i Randers og Hobro - recordere.dk
Verdo og Norlys har indgået en betinget aftale om overtagelse af Verdo Tele, der ejer fibernettet i Randers og Hobro. Norlys ejer og driver Danmarks største fibernet og ejer i forvejen 25 procent af Verdo Tele. Verdo ønsker at fokusere på at bidrage til den grønne omstilling inden for sin kerneforretning.
Forsker advarer: En gigantisk solstorm kan afbryde internettet i månedsvis
Det er kun et spørgsmål om tid, før Jorden igen rammes af en geomagnetisk supersolstorm. Det kan i værste tilfælde betyde, at verdens internetforbindelser bryder ned i flere måneder med store omkostninger for verdensøkonomien, lyder advarslen.
Storproducent hæver priserne drastisk på mikrochips
En af verdens største producenter af mikrochips, TSMC, annoncerer prisstigninger på op til 20 procent. Det kan gøre produkter som bærbare computere og telefoner dyrere.
FN: Klimamål er umulige at nå uden atomkraft – og der skal fart på nye reaktorer
Vi kan ikke begrænse den globale opvarmning til under to grader celsius uden atomkraftværker, som har en række fordele sammenlignet med vedvarende energi, lyder budskabet i ny rapport fra FN’s Økonomiske Kommission for Europa, UNECE.
England investerer milliarder i fremtidens atomkraft og udpeger den »mest lovende«
Den britiske regering vurderer, at den konceptuelle fjerdegenerationsreaktor HTGR har mest potentiale som et demonstrationsprojekt, fordi designet genererer »ekstremt høje temperaturer«, der blandt andet kan udnyttes til at producere brint og fjernvarme.
Atomreaktor nødlukkede: Flyttede en stol for rengøringen
En stol i kontrolrummet på en taiwanesisk atomreaktor blev flyttet for at gøre plads til rengøringen, og så ramte stolen en kontakt, der satte gang i reaktorens nødnedlukningssystem. Uheldet har kostet 985 MW.
Gennembrud for fusionskraft: Super-X køler plasma med elektromagneter
Et hold britiske forskere har for første gang – med succes – testet et nyt ‘udstødningssystem’, der kan løse et af de største problemer med at udvikle kommerciel fusionskraft.
Professor vil sejle 132 meter høje vertikal-akslede møller ud på havet
Flydende vindmøller er mere stabile, hvis deres aksel er lodret i stedet for vandret. De kan også bygges lettere, og det kan skabe konkurrencefordele, lyder det fra norsk professor, der - ligesom danskere - drømmer om høje, flydende vindmøller.
Mikrobølge-kedel skal i fremtiden sørge for varme i stuen
Kedlen koster næsten det samme som en traditionel gaskedel i indkøb, men er en smule dyrere i drift.
Eksperter: 115 kilometer lang gasledning til Lolland giver “dundrende underskud”
Sukkergigant vil have en gasledning til en lille milliard. En dyr og unødvendig investering, mener flere eksperter.
Kronik: Gode lademuligheder til alle
Hvis vi ikke skal fylde byerne op med ladestandere, er der er brug for en løsning til de kommende elbilejere, der ikke kan oplade i carporten. En af dem hedder destinationsopladning, hvor ladestanderne står, hvor vi arbejder og køber ind.
Banebrydende havbaseret elnet går i prøvedrift tirsdag
Projektet forventes først i kommerciel drift engang i december. Men systemet kommer til at danne skole for net-tilslutning af fremtidens energiøer.
»Konge på verdens elektricitetsmarkeder:« IEA spår lys fremtid for solceller
Det internationale energiagentur udnævner solcelle-teknologien som værende den primære drivkraft i væksten indenfor grøn strøm de kommende ti år.
Nu begynder byggeriet: Fliskedel og varmepumpe skal udgøre fremtidens fjernvarme i Esbjerg
Det kulfyrede Esbjergværk bliver i 2023 erstattet af grønnere teknologier. Første fase af projektet omfatter blandt andet Danmarks største havvandsbaserede varmepumpe.