Kronik: Brug forbrændingsanlæggene intelligent i stedet for at skrotte dem
Niels Haugaard er direktør i Hammel Fjernvarme Illustration: Privatfoto Et næsten samlet folketing har bedt KL om at udarbejde en liste over de forbrændingsanlæg, der skal nedlukke…
Jordboret snurrer i landsbyen: Termonet vil være den nye fjernvarme
Regeringen ønsker at sige farvel til olie og gasfyr. Termonet kan måske være alternativet i de områder, hvor fjernvarmen ikke når ud.
Klimarådets forkærlighed for CO2 lagring vækker undren hos IDA og brintbranchen
Både Brintbranchen og IDA mener, at Klimarådet undervurderer det langsigtede potentiale i power-to-x og at lagring af CO2 er en for kortsigtet løsning. Vi vælger det meste økonomiske, siger Klimarådet
Klimarådets forkærlighed for CO2 lagring vækker undren hos IDA og brintbranchen
Både Brintbranchen og IDA mener, at Klimarådet undervurderer det langsigtede potentiale i power-to-x og at lagring af CO2 er en for kortsigtet løsning. Vi vælger det meste økonomiske, siger Klimarådet
DTU: Kobling af energisystemer kan give stor del af nødvendig CO2-reduktion
Ny beregning viser, at med en smart kobling af sektorerne i energisystemet kan CO2-udledningen reduceres med 22 mio. ton i 2030 ud af de 29,4 mio. ton, som 70 procents målet krævede i 2017.
Ugens debat: Èn gang til med atomkraften
Et Rolls-Royce-ledet konsortium planlægger 15 mini- atomreaktorer i Storbritannien, den første om ni år. Den melding førte på ing.dk til endnu en debat om den omstridte energiform.
Ugens debat: Ophedet debat om varmepumper og fjernvarme
Giv tilskud til udskiftning af olie- eller naturgasopvarmning med varmepumper, foreslår Dansk Byggeri. Hvis alle skifter, sparer vi CO2-udledning svarende til en kvart million personbiler. Meldingen har på ing.dk skabt stor debat, som hurtigt kom til at handle om, hvorvidt fjernvarme er fremtiden.
Skrappere krav skal komme ‘falsk’ grøn strøm til livs
Nye retningslinjer skal forhindre falsk varebetegnelse på grøn strøm. Men forbrugerne bør stadig være på vagt, lyder det fra Rådet for Grøn Omstilling.
Energi-blogger om næste årti: »Modstanden mod elledninger stilner af«
Vi kigger mod en fremtid, hvor elnettet er under voldsom udbygning, og vandkraft-reservoirerne i Norge er bygget om til pumpekraftværker, lyder det fra Ingeniørens energi-blogger, Kaare Sandholt, som vi har bedt give sit bud på udviklingen frem mod 2030.
Power-to-X og ‘grøn’ cement: Her er klimapanelets anbefalinger til investeringer
Med den kommende finanslov er der lagt op til, at Innovationsfonden får øremærket 800 millioner kroner til grønne udviklingsprojekter. Fondens klimapanel har derfor kastet lys over, hvilke klimaløsninger Danmark får mest ud af at investere i.
Leder: Grønt lys for salg af Ørsted
Tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), i dag direktør for lobbyorganisationen Dansk Erhverv, luftede i denne uge et forslag om at sælge statens ejerandel på godt halvdelen af energisels…
Frekvensen svigter: Britisk nedbrud udstiller svaghed ved fremtidens elnet
Fremtidens elnet kommer til at mangle de tunge, roterende generatorer til at stabilisere frekvensen. Det blev et problem under det nylige britiske nedbrud, viser en analyse. Herhjemme er Energinet allerede i gang med at udvikle løsningen.
Det nytter ikke at flytte bilopladningen til natten
Elnettet vil ikke kunne klare, at alle fremtidens elbil-ejere oplader samtidig, uanset tidspunkt på døgnet.
Ugens debat: Ørsted sælger Radius
Ørsted har i denne uge underskrevet en aftale om at frasælge sin danske eldistributionsforretning (Radius) samt sin privatkunde- og udendørsbelysningsforretning til Seas-NVE for 21,3 mia. kr. på kontant og gældfri basis. Læserne på ing.dk diskuterede blandt andet, hvor Seas-NVE fik midlerne fra til den handel.
Ørsted sælger Radius for 21,3 mia. kroner
Køberen er den sjællandske energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE, der overtager de tilsammen 750 medarbejdere i Radius og i Ørsteds danske privatkunde- og udendørsbelysningsforretning.