KRONIK: Energiøerne er vores fælles Mars-mission
Jacob Østergaard er professor og centerleder ved DTU Elektro, og Glenda Napier er CEO i Energy Cluster Denmark Illus.: Privatfoto Det er på alle måder epokegørende, når Danmark i …
England investerer milliarder i fremtidens atomkraft og udpeger den »mest lovende«
Den britiske regering vurderer, at den konceptuelle fjerdegenerationsreaktor HTGR har mest potentiale som et demonstrationsprojekt, fordi designet genererer »ekstremt høje temperaturer«, der blandt andet kan udnyttes til at producere brint og fjernvarme.
5G er et lille skridt nærmere Nikola Teslas trådløse elnet
Mange nye mobilmaster, 5G over millimeterbølger og ekstra antenner. Det er opskriften på at transportere elektricitet trådløst over 180 meter.
Transport er den næste elektrotekniske hovedpine
Med effektelektronik kan vi tage ustabile former for vedvarende energi ind i elnettet – nu er udfordringen at få transportsektoren elektrificeret på bedste vis.
Hackere har stoppet USA’s største olieledning: Derfor er den så afgørende
Operatøren af forbindelsen regner med, at forsyningen er tilbage til normalen i slutningen af denne uge.
Mikrobølge-kedel skal i fremtiden sørge for varme i stuen
Kedlen koster næsten det samme som en traditionel gaskedel i indkøb, men er en smule dyrere i drift.
Invitation: Sæt strøm til elbilerne med transportministeren
Transportministeren har nu forslag liggende på sit bord for flere ladestandere. Men hvilket godt råd mangler han for at komme videre?
Tysk havvindmølle skal producere brint på stedet
I et nyt projekt skal to datterselskaber til Siemens udvikle en helt ny havvindmølle, så den kan producere brint direkte i mølletårnet. En fuldskala prototypen skal stå klar inden 2026 og være med til at levere brint til transport og industri.
Franskmændene skal sænke elforbruget for at undgå strømafbrydelser
Alle skal slukke mindst en pære og udskyde opladninger.
Danske vindmøller satte i 2020 ny rekord for produktionen
I 2020 producerede danske vindmøller mere energi til danskerne end nogensinde før. Men på grund af nedregulering overgik andelen af danskernes samlede elforbrug dog ikke året før, oplyser Wind Denmark.
Kronik: Gode lademuligheder til alle
Hvis vi ikke skal fylde byerne op med ladestandere, er der er brug for en løsning til de kommende elbilejere, der ikke kan oplade i carporten. En af dem hedder destinationsopladning, hvor ladestanderne står, hvor vi arbejder og køber ind.
To fluer med èt smæk: Kan coronakrisen gøre klimaløsninger billigere?
Eksperter og organisationer vil have en grøn nødplan for genrejsning af Danmarks økonomi.
Ugens debat: Èn gang til med atomkraften
Et Rolls-Royce-ledet konsortium planlægger 15 mini- atomreaktorer i Storbritannien, den første om ni år. Den melding førte på ing.dk til endnu en debat om den omstridte energiform.
Virksomheder i fælles opråb: Danmark kan blive Power-to-X-frontløber
17 organisationer og virksomheder opfordrer regeringen til at understøtte en ambitiøs indfasning af Power-to-X- teknologier i Danmark
Power-to-X og ‘grøn’ cement: Her er klimapanelets anbefalinger til investeringer
Med den kommende finanslov er der lagt op til, at Innovationsfonden får øremærket 800 millioner kroner til grønne udviklingsprojekter. Fondens klimapanel har derfor kastet lys over, hvilke klimaløsninger Danmark får mest ud af at investere i.