FN: Klimamål er umulige at nå uden atomkraft – og der skal fart på nye reaktorer
Vi kan ikke begrænse den globale opvarmning til under to grader celsius uden atomkraftværker, som har en række fordele sammenlignet med vedvarende energi, lyder budskabet i ny rapport fra FN’s Økonomiske Kommission for Europa, UNECE.
England investerer milliarder i fremtidens atomkraft og udpeger den »mest lovende«
Den britiske regering vurderer, at den konceptuelle fjerdegenerationsreaktor HTGR har mest potentiale som et demonstrationsprojekt, fordi designet genererer »ekstremt høje temperaturer«, der blandt andet kan udnyttes til at producere brint og fjernvarme.
Gennembrud for fusionskraft: Super-X køler plasma med elektromagneter
Et hold britiske forskere har for første gang – med succes – testet et nyt ‘udstødningssystem’, der kan løse et af de største problemer med at udvikle kommerciel fusionskraft.
Strid om betaling for elnettet kan true den grønne omstilling
Under overfladen lurer et oprør i energibranchen på grund af en passus i sommerens klimaaftale, der pålægger VE-udviklerne at betale store dele af udbygningen af elnettet.
Professor vil sejle 132 meter høje vertikal-akslede møller ud på havet
Flydende vindmøller er mere stabile, hvis deres aksel er lodret i stedet for vandret. De kan også bygges lettere, og det kan skabe konkurrencefordele, lyder det fra norsk professor, der - ligesom danskere - drømmer om høje, flydende vindmøller.
Mikrobølge-kedel skal i fremtiden sørge for varme i stuen
Kedlen koster næsten det samme som en traditionel gaskedel i indkøb, men er en smule dyrere i drift.
Køle- og ventilationsanlæg kan støtte elnettet med 100 MW
Energinet og Siemens har sammen udviklet en business case for at levere systemydelser til det overordnede elnet med digital styring af køle- og ventilationsanlæg. Fra næste år åbner det første marked for systemydelser for bud fra ikke-balanceansvarlige aktører.
Tysk havvindmølle skal producere brint på stedet
I et nyt projekt skal to datterselskaber til Siemens udvikle en helt ny havvindmølle, så den kan producere brint direkte i mølletårnet. En fuldskala prototypen skal stå klar inden 2026 og være med til at levere brint til transport og industri.
Kina tænder for første egenudviklede atomreaktor
Kina har nu tændt for atomreaktoren Hualong One i Fujian-provinsen, der er det første kinesisk-udviklede atomkraftprojekt.
Nu begynder byggeriet: Fliskedel og varmepumpe skal udgøre fremtidens fjernvarme i Esbjerg
Det kulfyrede Esbjergværk bliver i 2023 erstattet af grønnere teknologier. Første fase af projektet omfatter blandt andet Danmarks største havvandsbaserede varmepumpe.
PODCAST: Elnettet bremser solcelleboom. Bibliotekscomputere er et tag-selv-bord for hackere
På 18 ud af de 20 offentlige biblioteker, som Version2 har undersøgt, står USB-portene åbne for hackernes keyloggere. Der er for få investeringer i elnettet til at understøtte solcelleudviklernes store planer. Universet er fuld af planeter, der ligner Jorden.
DTU: Kobling af energisystemer kan give stor del af nødvendig CO2-reduktion
Ny beregning viser, at med en smart kobling af sektorerne i energisystemet kan CO2-udledningen reduceres med 22 mio. ton i 2030 ud af de 29,4 mio. ton, som 70 procents målet krævede i 2017.
Virksomheder i fælles opråb: Danmark kan blive Power-to-X-frontløber
17 organisationer og virksomheder opfordrer regeringen til at understøtte en ambitiøs indfasning af Power-to-X- teknologier i Danmark
Ugens debat: Ophedet debat om varmepumper og fjernvarme
Giv tilskud til udskiftning af olie- eller naturgasopvarmning med varmepumper, foreslår Dansk Byggeri. Hvis alle skifter, sparer vi CO2-udledning svarende til en kvart million personbiler. Meldingen har på ing.dk skabt stor debat, som hurtigt kom til at handle om, hvorvidt fjernvarme er fremtiden.
Global CO2-udledning stiger igen til rekordhøjt niveau
Vi har brug for bedre energieffektivitet, hurtigere elektrificering, mindre forbrug og udvikling af teknologi til at opsamle CO2, hvis vi skal udligne den stigende udledning af CO2, skriver forskere bag ny rapport. Urealistisk, mener dansk topforsker.