Gammeldags svinghjul halverer ladetiden
Ved at lagre energi i svinghjul, er der mere el klar, når en elbil skal hurtiglades. De israelske opfindere bag konceptet sammenligner det med cisternen på et toilet.
Power-to-X og ‘grøn’ cement: Her er klimapanelets anbefalinger til investeringer
Med den kommende finanslov er der lagt op til, at Innovationsfonden får øremærket 800 millioner kroner til grønne udviklingsprojekter. Fondens klimapanel har derfor kastet lys over, hvilke klimaløsninger Danmark får mest ud af at investere i.
Aalborg-forskning i blockchain kan øge sikkerheden af trådløse netværk
Blockchain kan være nøglen til sikker, effektiv og pålidelig datakommunikation i trådløse netværk som smart grid og IoT. Det viser nye forskningsresultater fra Aalborg Universitet.
Frekvensen svigter: Britisk nedbrud udstiller svaghed ved fremtidens elnet
Fremtidens elnet kommer til at mangle de tunge, roterende generatorer til at stabilisere frekvensen. Det blev et problem under det nylige britiske nedbrud, viser en analyse. Herhjemme er Energinet allerede i gang med at udvikle løsningen.
En app forudser dit elforbrug – og skal gøre villavejens elnet intelligent
Seas-NVE har udviklet en app, der ved hjælp af kunstig intelligens forudsiger kundernes elforbrug tre måneder frem. På længere sigt kan appen tilmed bruges til at aggregere fleksibilitet, som kan sælges som netydelser til netselskaberne.
Ugens debat: Ørsted sælger Radius
Ørsted har i denne uge underskrevet en aftale om at frasælge sin danske eldistributionsforretning (Radius) samt sin privatkunde- og udendørsbelysningsforretning til Seas-NVE for 21,3 mia. kr. på kontant og gældfri basis. Læserne på ing.dk diskuterede blandt andet, hvor Seas-NVE fik midlerne fra til den handel.
Ørsted sælger Radius for 21,3 mia. kroner
Køberen er den sjællandske energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE, der overtager de tilsammen 750 medarbejdere i Radius og i Ørsteds danske privatkunde- og udendørsbelysningsforretning.
Amerikansk batteri-brand kan bremse energilagre
I april måned udbrød der brand i et batterilager i Arizona. En undersøgelse er undervejs og i mellemtiden skal amerikanske myndigheder, elselskaber og batterivirksomheder finde en balance mellem udrulning af teknologien og sikkerheden.
Verdens mindste effektkonverter skal holde fremtidens elektronik køligt
Silicium skal sørge for, at fremtidens smartphones med stadig flere funktioner forbliver slanke uden at blive for varme. Det mener et ungt forskerhold fra DTU, som har udviklet en ny effektkonverter.
Intelligente ladestandere skal skåne det danske elnet
Intelligente ladestande til elbiler skal kunne kommunikere med hinanden og tage højde for elbilernes forbrugsvaner og behov for at undgå at overbelaste det danske elnet. Syddansk Universitet har udviklet en af slagsen.
Ny forskningscenter skal huse banebrydende projekt om fleksibelt energi-forbrug
Med 30 mio. i støtte fra Innovationsfonden skal et fireårigt forskningsprojekt få alvor sætte turbo på fleksibelt energiforbrug som nøglen til en billig grøn omstilling.
Nye tal underminerer Viking Link
Forskellen på strømpriserne i Danmark og England udjævnes, og det bliver dyrt for Viking Link, vurderer ny analyse. Professorer vil have projektet stoppet.
Den amerikanske a-kraft-industri kæmper for sin overlevelse
I sammenligning med Rusland og Kina er USA er blevet irrelevant for den nukleare industri, mener bekymret amerikansk ekspert, som kæmper for at vende udviklingen.
Nyt forskningscenter skal høste synergi mellem energiarterne med big data
Center Danmark er navnet på et 30 hektar stort forskningscenter mellem Fredericia og Kolding, der bygges op som et minisamfund, hvor synergier mellem energiarterne skal testes i real-life.
Kronik: Sådan transformerer vi energisystemet til et virtuelt batteri
Anders Dyrelund er energiplanlægger og markedschef for energi, Rambøll Energi Illustration: Rambøll Energikommissionen anbefaler, at vi skal basere os på vindenergi og bruge mere e…