»Konge på verdens elektricitetsmarkeder:« IEA spår lys fremtid for solceller
Det internationale energiagentur udnævner solcelle-teknologien som værende den primære drivkraft i væksten indenfor grøn strøm de kommende ti år.
Nu begynder byggeriet: Fliskedel og varmepumpe skal udgøre fremtidens fjernvarme i Esbjerg
Det kulfyrede Esbjergværk bliver i 2023 erstattet af grønnere teknologier. Første fase af projektet omfatter blandt andet Danmarks største havvandsbaserede varmepumpe.
PODCAST: Elnettet bremser solcelleboom. Bibliotekscomputere er et tag-selv-bord for hackere
På 18 ud af de 20 offentlige biblioteker, som Version2 har undersøgt, står USB-portene åbne for hackernes keyloggere. Der er for få investeringer i elnettet til at understøtte solcelleudviklernes store planer. Universet er fuld af planeter, der ligner Jorden.
Spørg Fagfolket: Hvem får gavn af min overskudsstrøm fra solcelleanlægget?
En læser forærer sin overskudsstrøm fra solcelleanlægget gratis til nettet. Men hvem vinder egentlig på det? Det svarer energirådgiver på.
Kronik: Brug forbrændingsanlæggene intelligent i stedet for at skrotte dem
Niels Haugaard er direktør i Hammel Fjernvarme Illustration: Privatfoto Et næsten samlet folketing har bedt KL om at udarbejde en liste over de forbrændingsanlæg, der skal nedlukke…
Jordboret snurrer i landsbyen: Termonet vil være den nye fjernvarme
Regeringen ønsker at sige farvel til olie og gasfyr. Termonet kan måske være alternativet i de områder, hvor fjernvarmen ikke når ud.
Nordeuropas største solcellepark bygges uden statsstøtte og gavner biodiversiteten
Parken fylder 222 hektar landbrugsjord, der omlægges til økologisk landbrugsdrift med kløver og blomsterfrø
Optimering af algoritme kan spare det nordiske elnet for millioner årligt
Det nordiske elnet kan udnyttes mere optimalt ved at tilføre lidt ny matematik i Nordpools markedsalgoritme, så den også medregner nettab.
IEA til verdens regeringer: Sådan ser en bæredygtig genstart ud
Vedligehold af ældre a-kraftværker, højhastighedsbaner, bygningsisolering samt investeringer i elnet og vedvarende energi er blandt de mere end 30 initiativer, som IEA anbefaler til verdens regeringer.
Elselskab: Afbryd elbil-opladning når nettet er presset
Direktør for energikoncern opfordrer alselskaberne til at afbryde elbil-opladning i spidsbelastede perioder, for at få politkkerne til at tage ansvar
Indlægget Elselskab: Afbryd elbil-opladning når nettet er presset blev først udgivet på iNPUT.
…
Første udspil til en klimahandlingsplan: Op til hver 4. olie- og gasfyr skal skrottes
Dyrere olie og gas kombineret med billigere el til elvarme, samt tilskud til varmepumper skal få sendt op til 120.000 opvarmingsfyr baseret på fossile brændsler til skrotning.
Spørg Fagfolket: Hvorfor er gearløse vindmøller pludselig så populære nu?
En læser har lagt mærke til tykmavede naceller på gearløse vindmøller og vil gerne vide, hvilke teknologier, der gør dette muligt nu. Det svarer vindmøllepionér og blogger på ing.dk, Henrik Stiesdal, på.
To fluer med èt smæk: Kan coronakrisen gøre klimaløsninger billigere?
Eksperter og organisationer vil have en grøn nødplan for genrejsning af Danmarks økonomi.
Texas er USA’s førende vindkraft-stat, og nu kommer solcellerne
Åbne landskaber og masser af vind fik tidligt Texas til at satse på vindkraft. Danske virksomheder så også mulighederne, og Ørsted er i dag aktiv i staten.
Rapport: Vind og sol kan »uden tvivl« holde hånden under frekvensen
Både sol- og vindkraft er teknisk i stand til at levere frekvensbalancerende ydelser til elnettet, men er i dag forhindret i at deltage selvstændigt i markederne. Et kommende pilotprojekt skal afgøre, om de vedvarende energikilder kan levere varen på egen hånd.