Nye legeringers gode egenskaber skyldes tilfældighed Interessen for legeringer med fem eller flere grundstoffer, såkaldte højentropilegeringer, er eksploderet. Forskere på Københavns Universitet undersøger, hvordan de kan fungere som katalysatorer inden for elektrokemi.
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst? Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Dansk Byggeri: Nye energimærker er fint men ikke nok Regeringens planer for at mindske antallet af fejlagtige energimærker og gøre dem mere brugbare får ros fra entreprenørerne. Men det er bare ikke nok til at få renoveringstakten op på det nødvendige niveau.
Grøn omstilling i fare? Fjernvarme står ved en skillevej Prisstigninger, effektiviseringskrav og tab af tilslutningspligt udfordrer fjernvarmen, som også presses af individuelle teknologier. Eksperter og branche frygter, at det kan bremse den grønne omstilling.
Trods løfter om grøn omstilling: Datacentre vil fyre for fuglene It-giganterne slår sig ned så langt fra de danske fjernvarmenet, at det bliver urentabelt at udnytte overskudsvarmen. Dermed forsvinder en del af det grønne argument for at bygge centrene i Danmark.
Klimaplan 2018: Organisationer savner visioner Interesseorganisationer, brancheorganisationer og selskaber har reageret på regeringens nye klimaplan med både tilfredshed og skuffelse. IDA savner bl.a. bud på energieffektivisering i byggeriet.
Nu skal virksomhederne masseproducere produkter til den enkeltes behov Analyse: Forbrugere efterspørger produkter, som de selv kan designe. Virksomheder vil have udstyr, der er specialiseret og individuelt. Det er nye behov, som producenterne må omfavne uden at miste evnen til at masseproducere.