»Dieselgate-efterspil var pinligt, men vi gjorde det sværere at snyde« Christel Schaldemose sad med ved bordet, da EU-parlamentarikerne hudflettede industri, medlemslande og kommission om fusk med diesel-udstødning. Hun har krummet tæer undervejs, men insisterer på, at parlamentet i den slags sager spiller en vigtig rolle.
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst? Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Energimærke-fejl skal fanges af it-system Det udskældte energimærke bliver til tre og samkøring af data skal fange mange af de fejl, der i dag plager energimærkningsordningen for bygninger, lyder fra regeringen.
Grøn omstilling i fare? Fjernvarme står ved en skillevej Prisstigninger, effektiviseringskrav og tab af tilslutningspligt udfordrer fjernvarmen, som også presses af individuelle teknologier. Eksperter og branche frygter, at det kan bremse den grønne omstilling.
Dansk fjernvarme kan løse Europas klimaproblemer En kombination af vindkraft, dansk fjernvarmeteknologi og energieffektive bygninger kan gøre Europas energiproduktion meget grønnere, mener eksperter.
Nu skal virksomhederne masseproducere produkter til den enkeltes behov Analyse: Forbrugere efterspørger produkter, som de selv kan designe. Virksomheder vil have udstyr, der er specialiseret og individuelt. Det er nye behov, som producenterne må omfavne uden at miste evnen til at masseproducere.