Kronik: Kunsten at bygge med ingenting
Mikkel A. Thomassen er post.doc., ph.d. samt partner i Smith Innovation, Pelle Munch-Petersen, adjunkt, Anne Beim er professor, Natalie Mossin, institutleder, alle tilknyttet Det Kongel…
Plan om produktion af 10 mio. ton grøn brint i EU: »Det er en kæmpestor ambition. Men det er muligt«
I dag har EU-Kommissionen fremlagt en ny plan for bæredygtig brint, og selvom den kommer til at betyde store udgifter, så skal det være med til at skabe vækst, jobs og en klimaneutral verdensdel i 2050.
Det lysner for elektriske motorcykler
Salgstallene for elektriske motorcykler er stadig meget små, men nu kan danske motorcyklister vælge mellem to mærker. Internationalt myldrer det frem med nye modeller.
Ugens debat: Er brint fra Afrika også en måde at blive grøn på?
Tyskland er på jagt efter partnerskaber med lande, der kan producere ‘grøn’ brint til omstilling af den tyske energiforsyning. Ikke alle læsere på ing.dk var helt med på den idé …
Drivhus opsamler CO₂ fra udeluften og giver større høst
Norsk institutt for bioøkonomi, Nibio, tester et anlæg, der henter CO₂ fra luften for at øge planteproduktionen.
Ny skatte-analyse: Endnu lavere elafgifter gavner samfundsøkonomien
Skatteministeriet viser i en ny rapport, hvordan der er samfundsøkonomiske gevinster at hente ved at nedsætte den almindelige elafgift yderligere end planlagt. Dog uden at tage højde for de klimamæssige følger.
Her er de teknologier, der (måske) skal redde os fra klimakrisen
Vi skal have fjernet CO2 fa atmosfæren. Her er en række bud på, hvordan vi gør.
Spørg Fagfolket: Skal vanddampe i supermarkedet få os til at dufte frugten bedre?
En læser troede, at befugtningsanlæg i supermarkedet var der, så frugt og grønt holdt sig bedre, men har nu hørt, at det er et trick for at sprede duften af frugt. Coop er blevet forelagt spørgsmålet.
Dansker har udviklet verdens mest brudsikre glas
Strukturen i glas er svær at forstå, fordi atomerne ikke sidder på rad og række. Glasforsker Morten Mattrup Smedskjær modtog i dag Grundfos-prisen for sit arbejde med glasmysteriet.
Google bliver Danmarks største ejer af solceller: Bygger fem nye parker
Søgegiganten opfører fem danske solcelleparker på i alt 160, som matcher forbruget i det kommende datacenter ved Fredericia. Det sker som led i en global milliard-satsning på grøn energi.
Samtlige bakterier i danske renseanlæg er nu kortlagt
Hvordan får vi hurtigere fjernet skum fra bassiner og optimeret andre processer i renseanlæg? Det ved forskerne langt mere om, efter at de nu har kortlagt samtlige bakteriearter i de danske anlæg, som renser vores spildevand. Resultaterne er på vej ud på web i det, der med tiden skal blive til en global bakterieoversigt.
Ugens debat: Hvordan får vi styr på transportens CO2-udslip?
Ifølge de nyeste tal fra Energistyrelsen vil transportsektoren i 2030 stadig være 92 pct. fossilbaseret. Læserne på ing.dk peger på fartgrænser, elektrobenzin og krav til erhvervslivet som mulige veje til et lavere CO2-udslip fra sektoren.
Energistyrelsen: Transportens tørst efter fossile brændstoffer stort set uændret i 2030
Styrelsen sender i sin nyeste fremskrivning langt flere elbiler på vejene de næste 10 år. Alligevel vil transportsektoren være største drivhusgasudleder til den tid.
Her er læsernes spørgsmål til klimaministeren
Efter en livlig debat har redaktionen valgt at sende 19 af læsernes spørgsmål videre til den nye klimaminister.
Elektrisk mad: Finner bruger nasa-koncept til at producere proteiner
Et billigt protein-pulver, der kan dyrkes med elektricitet, næring og CO2 er udviklet af finske Solar Foods. Dansk forsker er skeptisk, men ikke afvisende.