Er ‘smart homes’ bæredygtige eller bare ekstra luksus?
Smart homes er blevet kaldt en grøn teknologi, som kan skære unødig brug af el, vand og varme væk. Men kritikere ser smart home-fænomenet som en trojansk hest, der fylder huset op med energislugende komfortelektronik.
VE trodser coronakrisen med ny rekord: Naturgas og kul overhales inden for fem år
Mens den globale efterspørgsel på energi har oplevet det største fald siden Anden Verdenskrig, så sætter vedvarende energiformer til den globale elproduktion ny rekord. Den samlede mængde vind- og solkapacitet ser ud til at overhale naturgas i 2023 og kul i 2024.
Kronik: Kinas nye mål er godt nyt for kloden og for Danmark
Det kom som en overraskelse, at Kina satser på at være CO2-neutral i 2060. Det kan give gode muligheder for eksport af dansk energiteknologi.
Efter to år på havets bund: Microsoft-datacenter virker stadig
Små datacentre under vand kan være en pålidelig og energivenlig løsning til små cloud-tjenester. For elektronikken i serverne ser ud til at klare sig bedre i lufttætte rum uden besøg af teknikere.
Kronik: Kunsten at bygge med ingenting
Mikkel A. Thomassen er post.doc., ph.d. samt partner i Smith Innovation, Pelle Munch-Petersen, adjunkt, Anne Beim er professor, Natalie Mossin, institutleder, alle tilknyttet Det Kongel…
Buldrer gennem fiberoptisk mur: Sender 178 terabit i sekundet
En forskningsgruppe fra UCL i London er lykkedes med at sende data med 178 terabit i sekundet med et konventionelt fiberoptisk kabel. Den nye britiske verdensrekord cementerer et teknologiskift, der har været undervejs i ti år.
Spørg Fagfolket: Hvorfor lægger man fibernet, når der snart kommer 5G?
En læser undrer sig over, at TDC lægger fibernet i hans område, når 5G er lige på trapperne. Det svarer TDC på.
Danfoss vil være verdensførende
Danfoss har en strategi om at være nummer et eller to i verden på sit felt. Strategien drives af globale megatrends, og opkøb af virksomheder er et fast middel til at nå målet. Der er forskel på at købe små og store teknologivirksomheder, men fælles er, at det ikke bare er hjernen og ideerne, Danfoss køber, det er også medarbejdernes hjerter.
Ny skatte-analyse: Endnu lavere elafgifter gavner samfundsøkonomien
Skatteministeriet viser i en ny rapport, hvordan der er samfundsøkonomiske gevinster at hente ved at nedsætte den almindelige elafgift yderligere end planlagt. Dog uden at tage højde for de klimamæssige følger.
Her er de teknologier, der (måske) skal redde os fra klimakrisen
Vi skal have fjernet CO2 fa atmosfæren. Her er en række bud på, hvordan vi gør.
Kronik: Skovene er nøglen til klima og biodiversitet
Morten Pedersen, afdelingschef, Danmarks Naturfredningsforening Illustration: Danmarks Naturfredningsforening Vi har to store udfordringer. En klimakrise og en biodiversitetskrise. Begge skal lø…
Leder: Utilstedeligt, at en styrelse evaluerer sin egen bredbåndspulje
For et par uger siden kritiserede vi på denne plads Aarhus Universitet for at frikende sig selv. Universitetet havde sat sin egen ledelse til at undersøge, om der var andre tilfælde end den omst…
Polen vil væk fra kul - men det kræver en omvej: »Vores vej fra sort til grøn går via gas«
Der er ingen beregninger, der tyder på, at Baltic Pipe vil gavne den overordnede CO2-udledning ved at transportere 10 milliarder kubikmeter fossil gas gennem Danmark til Polen. Alligevel er det en klimamæssigt fornuftig løsning, lyder det fra ambassadøren.
Spørg Fagfolket: Kan vi redde klimaet med spejle i rummet og aerosoler i atmosfæren?
En læser vil gerne vide, om vi kan nå at redde Jorden, hvis vi bruger geoengineering? Lektor på DTU Kemiteknik vurderer muligheden.
Nye trådløse teknologier sluger miljøbelastende batterier
Energiforbruget i små Internet of Things-enheder kan inden for få år nå et niveau svarende til den samlede globale elproduktion i dag. Og de fleste forsynes af miljøbelastende batterier.