Her er læsernes spørgsmål til klimaministeren
Efter en livlig debat har redaktionen valgt at sende 19 af læsernes spørgsmål videre til den nye klimaminister.
Polen vil væk fra kul - men det kræver en omvej: »Vores vej fra sort til grøn går via gas«
Der er ingen beregninger, der tyder på, at Baltic Pipe vil gavne den overordnede CO2-udledning ved at transportere 10 milliarder kubikmeter fossil gas gennem Danmark til Polen. Alligevel er det en klimamæssigt fornuftig løsning, lyder det fra ambassadøren.
Om sommeren har solcellerne på Svalbard højere virkningsgrad end i Sydeuropa
Snedækkede fjeldsider og kold luft gør, at solcellerne på Svalbard gør solcellerne effektive selv i en lufthavn i Arktis.
Kronik: Sæt bindende mål for energirenovering
Katrine Bjerre M. Eriksen er direktør for Synergi, og Christian Niepoort er direktør for PKA’s energifond, SustainSolutions Illustration: Privatfoto En ny klimafond med 1 mia. kr. …
Krydstogtskibe i Norge forurener fem gange mere end resten af landets skibe
110 krydstogtskibe har tilsammen fem gange højere svovludledning end al indenrigs transport til havs i Norge, viser ny rapport.
Ugens debat: Er brint den eneste løsning?
To danske forskere kommer i tidsskriftet Nature Energy med en række anbefalinger til kolleger inden for forskning i spaltning af vand. Ingeniørens omtale af artiklen blev ugens mest debatterede på ing.dk – og ikke alle så problemerne i brintproduktion på samme måde.
Den danske transport er sort som kul, og det er kun blevet værre
Ét klimaemne har – med undtagelse af elbiler – været helt fraværende i valgkampen: Transporten. Netop bilernes udslip stiger ellers modsat samtlige andre sektorers, og i de seneste år har politikerne sørget for, at vi belaster klimaet endnu mere.
CO2-udledningen fra transport faldt i 2018 – men er stadig højere end efter krisen
Mens den samlede CO2-udledning steg fra 2017 til 2018, så faldt udledningen fra transport. Det er dog stadig ikke nede på de niveauer, der var umiddelbart efter finanskrisen.
Danmark ‘outsourcer’ CO2-udledning: Kun halvdelen af besparelserne bliver til virkelighed
Hver gang danske borgere og virksomheder sparer et ton CO2, bliver udledningen af ca. 500 kg i virkeligheden ‘outsourcet’ til udlandet. Danske afgifter kan blandt andet være årsagerne, vurderer Det Økonomiske Råd.
Spørg Fagfolket: Er stående arbejde lige så effektivt som at løbe et maraton?
En læser har fået brev fra pensionskassen, der opfordrer til at stå op at arbejde, fordi det er lige så effektivt som at løbe maraton. Kan man drage den sammenligning? Det svarer ernæringsforsker Lars Klingenberg på.
Nyt pyrolyseanlæg i Nyborg skal genanvende 30.000 dæk om året
Svensk pyrolyseteknologi skal genvinde 9.000 ton Carbon Black om året fra importerede, udtjente bildæk i et kommende, selvforsynende anlæg i Nyborg til 300 millioner kroner.
Leder: Symbolpolitik gør mere skade end gavn for klimaet
‘EU godkender import af amerikanske sojabønner til biodiesel’. Det var en af de overskrifter, som vi, der har fulgt klimadebatten i en årrække, lige skulle læse mere end en enkelt g…
Byggeriets nye bæredygtighedsklasse er klar: Branchen tripper, men ministeren tøver
Udkastet til en frivillig bæredygtighedsklasse for byggeri ligger klar i Ole Birk Olesens skuffe. En samlet byggebranche ønsker den offentliggjort hurtigst muligt, men ministeren tøver.
Kronik: Genopliv de danske fragtskibe
Hans Elfelt Bonnesen er journalist og forfatter Illustration: Privatfoto Under mine ferieophold på Nordsamsø går jeg ofte ned til havskrænten. Den ligger 200 meter fra sommerhuset,…
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst?
Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.