Spanske Talgo vinder DSB-udbud af vognstammer til Tysklands-trafik
De første vogne tages i brug fra midten af 2023, hvormed IC3-tog, som kører på ruten til Hamborg, kan vende tilbage til indenrigstrafik.
Ugens debat: Forkerte tal eller ej – hvorfor dog genanvende plast?
Ingeniørens forside i sidste uge fortalte, at Danmarks største affaldsselskab, Vestforbrænding, i årevis har hævdet at genanvende 75 pct. af borgernes plastaffald, på trods af at det reelle tal er omkring 30 pct. Historien trak overskrifter i mange andre medier og fik også læserne på ing.dk på banen – primært med kritik af genanvendelsen i sig selv.
Polen vil væk fra kul - men det kræver en omvej: »Vores vej fra sort til grøn går via gas«
Der er ingen beregninger, der tyder på, at Baltic Pipe vil gavne den overordnede CO2-udledning ved at transportere 10 milliarder kubikmeter fossil gas gennem Danmark til Polen. Alligevel er det en klimamæssigt fornuftig løsning, lyder det fra ambassadøren.
Endelig virker CO2-kvoterne: Forurening er blevet så dyr, at kulkraften går på standby
Prisen for at få lov til at udlede CO2 i Europa er steget så meget, at kulkraft er blevet en underskudsforretning, og udslippet rasler ned.
Kronik: Sæt bindende mål for energirenovering
Katrine Bjerre M. Eriksen er direktør for Synergi, og Christian Niepoort er direktør for PKA’s energifond, SustainSolutions Illustration: Privatfoto En ny klimafond med 1 mia. kr. …
»Dieselgate-efterspil var pinligt, men vi gjorde det sværere at snyde«
Christel Schaldemose sad med ved bordet, da EU-parlamentarikerne hudflettede industri, medlemslande og kommission om fusk med diesel-udstødning. Hun har krummet tæer undervejs, men insisterer på, at parlamentet i den slags sager spiller en vigtig rolle.
Kronik: Stil strengere krav om bæredygtigt byggeri
Ib Enevoldsen er formand for FRI (Foreningen af Rådgivende Ingeniører) og adm. direktør for Rambøll Danmark, og Henrik Garver er direktør for FRI Illustration: Privatfoto Vi skal …
Ny fiberoptisk rekord: Sandsynlighedsberegning giver vilde datahastigheder
Med et nyudviklet chipsæt og avanceret sandsynlighedsberegning har tyske forskere og Nokia haft held med at sende data med en hastighed på 500GB/s på en enkelt bølgelængde i et fiberoptisk kabel over 320 kilometer.
Byggeriets nye bæredygtighedsklasse er klar: Branchen tripper, men ministeren tøver
Udkastet til en frivillig bæredygtighedsklasse for byggeri ligger klar i Ole Birk Olesens skuffe. En samlet byggebranche ønsker den offentliggjort hurtigst muligt, men ministeren tøver.
Elbilbatteri med varmelager skal give bedre rækkevidde om vinteren
Tyske forskere har udviklet et batteri, der kan undvære aktiv opvarmning i de kolde vintermåneder ved at optage og lagre overskudsvarme.
Dansk fjernvarme kan løse Europas klimaproblemer
En kombination af vindkraft, dansk fjernvarmeteknologi og energieffektive bygninger kan gøre Europas energiproduktion meget grønnere, mener eksperter.
Fjernvarme: Den danske energimodel kan løse Europas klimaproblemer
En kombination af vindkraft, dansk fjernvarmeteknologi og energieffektive bygninger kan gøre Europas energiproduktion meget grønnere, mener eksperter.
Klimaplan 2018: Organisationer savner visioner
Interesseorganisationer, brancheorganisationer og selskaber har reageret på regeringens nye klimaplan med både tilfredshed og skuffelse. IDA savner bl.a. bud på energieffektivisering i byggeriet.
Nye små OLED-skærme dræber VR-søsyge
Ved at bruge fire mikroskopiske OLED-skærme med en høj frame rate mener tyske forskere at kunne fjerne den ‘søsyge’, som mange oplever, når de tager et sæt virtual reality-briller på.
Gæt selv: Er Danmark klodens klimaduks?
Danmark omtales ofte som et grønt foregangsland. Men det er ikke på alle områder, vi er mere klimavenlige end resten af verden.