Energistyrelsen: Transportens tørst efter fossile brændstoffer stort set uændret i 2030
Styrelsen sender i sin nyeste fremskrivning langt flere elbiler på vejene de næste 10 år. Alligevel vil transportsektoren være største drivhusgasudleder til den tid.
Elektrisk mad: Finner bruger nasa-koncept til at producere proteiner
Et billigt protein-pulver, der kan dyrkes med elektricitet, næring og CO2 er udviklet af finske Solar Foods. Dansk forsker er skeptisk, men ikke afvisende.
Polen vil væk fra kul - men det kræver en omvej: »Vores vej fra sort til grøn går via gas«
Der er ingen beregninger, der tyder på, at Baltic Pipe vil gavne den overordnede CO2-udledning ved at transportere 10 milliarder kubikmeter fossil gas gennem Danmark til Polen. Alligevel er det en klimamæssigt fornuftig løsning, lyder det fra ambassadøren.
Kvinder er ikke bygget til at få menstruation hver måned
Månedlig menstruation er ‘unaturlig’ og øger risikoen for brystkræft, mener forsker.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Spørg Fagfolket: Kan vi redde klimaet med spejle i rummet og aerosoler i atmosfæren?
En læser vil gerne vide, om vi kan nå at redde Jorden, hvis vi bruger geoengineering? Lektor på DTU Kemiteknik vurderer muligheden.
Nye legeringers gode egenskaber skyldes tilfældighed
Interessen for legeringer med fem eller flere grundstoffer, såkaldte højentropilegeringer, er eksploderet. Forskere på Københavns Universitet undersøger, hvordan de kan fungere som katalysatorer inden for elektrokemi.
Byggeriet er en klimasviner: Nyudviklet dansk cement kan spare store mængder CO2
Men grøn cement er ikke en løsning i sig selv, siger professor, som revser politikere for manglende handling.
Kronik: Stil strengere krav om bæredygtigt byggeri
Ib Enevoldsen er formand for FRI (Foreningen af Rådgivende Ingeniører) og adm. direktør for Rambøll Danmark, og Henrik Garver er direktør for FRI Illustration: Privatfoto Vi skal …
Ny fiberoptisk rekord: Sandsynlighedsberegning giver vilde datahastigheder
Med et nyudviklet chipsæt og avanceret sandsynlighedsberegning har tyske forskere og Nokia haft held med at sende data med en hastighed på 500GB/s på en enkelt bølgelængde i et fiberoptisk kabel over 320 kilometer.
Indendørs danmarkskort skal vise rundt i offentlige bygninger
Der er store gevinster at hente, hvis alle rum, gange og døre bliver kortlagt i en fælles infrastruktur. Styrelse forsøger sig nu med pilottest.
Sejlskibe skal fragte Renault-biler over atlanten
Den franske virksomhed Neoline vil oprette sørute mellem Europa og USA, som skal betjenes af skibe med sejl som primær drivkraft. I november kunne virksomheden så præsentere sin første kunde: den franske bilproducent Renault.
Kronik: Genopliv de danske fragtskibe
Hans Elfelt Bonnesen er journalist og forfatter Illustration: Privatfoto Under mine ferieophold på Nordsamsø går jeg ofte ned til havskrænten. Den ligger 200 meter fra sommerhuset,…
IoT-sensorer løber hurtigt tør for strøm
Det er ikke sådan bare lige til at etablere et trådløst netværk af sensorer til optimering af bygningsdrift. For sensorernes batterier har langt kortere levetid end forventet.