LEDER Vi kan ikke bygge os ud af energikrisen En skamstøtte over misforstået klima- og energipolitik - som i dag står endnu tydeligere end nogensinde - finder man i et svar fra klimaminister Dan Jørgensen til Folketinget fra starten af 202…
Energiforskeren: Superledere og permanente magneter kan blive gamechangere Forskerne kigger fremad: Det elektrificerede samfund skyller hastigt ind over os og nye materialer bliver stadig mere afgørende, lyder det fra professor i effektelektronik Frede Blaabjerg i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.
Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…
Er ‘smart homes’ bæredygtige eller bare ekstra luksus? Smart homes er blevet kaldt en grøn teknologi, som kan skære unødig brug af el, vand og varme væk. Men kritikere ser smart home-fænomenet som en trojansk hest, der fylder huset op med energislugende komfortelektronik.
VE trodser coronakrisen med ny rekord: Naturgas og kul overhales inden for fem år Mens den globale efterspørgsel på energi har oplevet det største fald siden Anden Verdenskrig, så sætter vedvarende energiformer til den globale elproduktion ny rekord. Den samlede mængde vind- og solkapacitet ser ud til at overhale naturgas i 2023 og kul i 2024.
Efter to år på havets bund: Microsoft-datacenter virker stadig Små datacentre under vand kan være en pålidelig og energivenlig løsning til små cloud-tjenester. For elektronikken i serverne ser ud til at klare sig bedre i lufttætte rum uden besøg af teknikere.