Plan om produktion af 10 mio. ton grøn brint i EU: »Det er en kæmpestor ambition. Men det er muligt«
I dag har EU-Kommissionen fremlagt en ny plan for bæredygtig brint, og selvom den kommer til at betyde store udgifter, så skal det være med til at skabe vækst, jobs og en klimaneutral verdensdel i 2050.
Ugens debat: Er brint fra Afrika også en måde at blive grøn på?
Tyskland er på jagt efter partnerskaber med lande, der kan producere ‘grøn’ brint til omstilling af den tyske energiforsyning. Ikke alle læsere på ing.dk var helt med på den idé …
Spørg Fagfolket: Hvordan løber strømmen fra min husstandsvindmølle?
En læser har fået en vindmølle i hjemmet og vil gerne vide, hvordan strømmen løber gennem kablerne, og hvordan elmåleren spiller med. Det svarer Kamstrup på.
Ugens debat: Hvordan får vi styr på transportens CO2-udslip?
Ifølge de nyeste tal fra Energistyrelsen vil transportsektoren i 2030 stadig være 92 pct. fossilbaseret. Læserne på ing.dk peger på fartgrænser, elektrobenzin og krav til erhvervslivet som mulige veje til et lavere CO2-udslip fra sektoren.
Her er læsernes spørgsmål til klimaministeren
Efter en livlig debat har redaktionen valgt at sende 19 af læsernes spørgsmål videre til den nye klimaminister.
Polen vil væk fra kul - men det kræver en omvej: »Vores vej fra sort til grøn går via gas«
Der er ingen beregninger, der tyder på, at Baltic Pipe vil gavne den overordnede CO2-udledning ved at transportere 10 milliarder kubikmeter fossil gas gennem Danmark til Polen. Alligevel er det en klimamæssigt fornuftig løsning, lyder det fra ambassadøren.
Om sommeren har solcellerne på Svalbard højere virkningsgrad end i Sydeuropa
Snedækkede fjeldsider og kold luft gør, at solcellerne på Svalbard gør solcellerne effektive selv i en lufthavn i Arktis.
Endelig virker CO2-kvoterne: Forurening er blevet så dyr, at kulkraften går på standby
Prisen for at få lov til at udlede CO2 i Europa er steget så meget, at kulkraft er blevet en underskudsforretning, og udslippet rasler ned.
Kronik: Sæt bindende mål for energirenovering
Katrine Bjerre M. Eriksen er direktør for Synergi, og Christian Niepoort er direktør for PKA’s energifond, SustainSolutions Illustration: Privatfoto En ny klimafond med 1 mia. kr. …
CO2-udledningen fra transport faldt i 2018 – men er stadig højere end efter krisen
Mens den samlede CO2-udledning steg fra 2017 til 2018, så faldt udledningen fra transport. Det er dog stadig ikke nede på de niveauer, der var umiddelbart efter finanskrisen.
Spørg Fagfolket: Kan vi redde klimaet med spejle i rummet og aerosoler i atmosfæren?
En læser vil gerne vide, om vi kan nå at redde Jorden, hvis vi bruger geoengineering? Lektor på DTU Kemiteknik vurderer muligheden.
Vindenergi på lager: Dansk teknologi ‘gemmer’ overskudsstrøm i grønt brændstof
Dansk virksomhed ser potentiale i særlig lagring af overskydende strøm fra vind- og solenergi.
Dansk Energi: CO2-neutralt Europa kræver markant mere plads til sol og vind
Ifølge Brancheforeningen skal udbygningen med sol og vind virkelig op i tempo for at nå målet i 2050. Derfor må vi acceptere, at en vindmøllepark kan ses
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst?
Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Vindkraft og elektrificering præger udspil til ny klimastrategi for EU
Med otte konkrete scenarier anviser EU-Kommissionen forskellige veje til klimaneutralitet for hele EU i 2050. Et af scenarierne har brint som central energibærer.