Podcast special: Smart home – er det smart eller bare ‘funwashing’? Lå der smart home-elektronik under juletræet i år, så lyt med her om de forskellige standarder, som ikke taler sammen. Og overvej, om fordelene opvejer det ekstra energiforbrug til en masse funktioner, som man i virkeligheden aldrig får brugt.
Staten skruer ned på energisparekrav til sig selv Den statslige forvaltning skal reducere energiforbruget med én procent om året frem mod 2030. Det er mindre, end den nuværende ambition, og både potentialet og behovet er langt større, lyder det fra rådgivere, interesse- og miljøorganisationer.
VE trodser coronakrisen med ny rekord: Naturgas og kul overhales inden for fem år Mens den globale efterspørgsel på energi har oplevet det største fald siden Anden Verdenskrig, så sætter vedvarende energiformer til den globale elproduktion ny rekord. Den samlede mængde vind- og solkapacitet ser ud til at overhale naturgas i 2023 og kul i 2024.
Kronik: Skab fokus på boligens klima med en sundhedsrapport I foråret fremlagde Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren sine anbefalinger til at reducere udledningen af drivhusgasser frem mod 2030. En af anbefalingerne går på at koble indeklimaf…
Efter to år på havets bund: Microsoft-datacenter virker stadig Små datacentre under vand kan være en pålidelig og energivenlig løsning til små cloud-tjenester. For elektronikken i serverne ser ud til at klare sig bedre i lufttætte rum uden besøg af teknikere.
Daimler har bygget ultrafleksibel grøn fabrik med eget 5G-netværk Med en investering på 5,5 mia. kroner har bilproducenten Daimler færdiggjort et helt ny fabrik kaldet Factory 56, som både er ultrafleksibel, CO2-neutral og udstyret med 300 selvkørende robotter.
Kronik: Kunsten at bygge med ingenting Mikkel A. Thomassen er post.doc., ph.d. samt partner i Smith Innovation, Pelle Munch-Petersen, adjunkt, Anne Beim er professor, Natalie Mossin, institutleder, alle tilknyttet Det Kongel…
Buldrer gennem fiberoptisk mur: Sender 178 terabit i sekundet En forskningsgruppe fra UCL i London er lykkedes med at sende data med 178 terabit i sekundet med et konventionelt fiberoptisk kabel. Den nye britiske verdensrekord cementerer et teknologiskift, der har været undervejs i ti år.