SYNSPUNKT Møller skal ikke stå stille: De kan lave brint til tyskerne
Synet af vindmøller, der står stille, selvom vinden blæser kraftigt, er et trist et af slagsen, lyder det fra brancheorganisation.
Vi skal være fri af russisk gas, men store dele af Danmarks elnet er for gammelt til grøn strøm
Elselskaber står i kø for at levere strøm fra vind og sol, men først i 2026 er nettet mange steder i landet klar.
Sådan klarer Europa sig gennem Ukraine krisen uden russisk gas
Europas afhængighed af naturgas er igen i fokus, men det er ikke infrastruktur og rørledninger, vi mangler.
Spørg Fagfolket: Hvorfor står vindmøllerne stille i stormen?
En læser undrer sig over, hvorfor vindmøllerne knap bevæger sig, når det stormer udenfor. Det er der en helt simpel forklaring på, fortæller vindmøllepionér Henrik Stiesdal.
Danske gaslagre godt rustet til vinteren - men kan ikke afbøde skyhøje gaspriser
Selvom de danske gaslagre er 87 % fyldte, kommer markedet fortsat i høj grad til at styre prisen på gas.
Pentagon udvælger to udviklere til mobilt atomreaktor-projekt
Det amerikanske forsvar går videre med at udvikle små, transportable atomreaktorer, der skal reducere energiomkostninger og gøre forsvaret uafhængig af lokale energinet.
Kronik: Kinas nye mål er godt nyt for kloden og for Danmark
Det kom som en overraskelse, at Kina satser på at være CO2-neutral i 2060. Det kan give gode muligheder for eksport af dansk energiteknologi.
Banebrydende havbaseret elnet går i prøvedrift tirsdag
Projektet forventes først i kommerciel drift engang i december. Men systemet kommer til at danne skole for net-tilslutning af fremtidens energiøer.
Plaster på såret: Gamle kabler graves ned i bytte for omstridt el-forbindelse
Et omstridt projekt om en ny højspændingsforbindelse i Jylland har tidligere ført til protester. Nu har klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) godkendt et initiativ, der skal fungere som plaster på såret.
254.000 kubikmeter slam smides i Lillebælt for at gøre plads til Baltic Pipe
Syddansk Universitet og Danmarks Naturfredningsforening protesterer mod beslutningen om fortsat at dumpe slam i vandet, da det blandt andet kan skade området muslingestand.
Virksomheder i fælles opråb: Danmark kan blive Power-to-X-frontløber
17 organisationer og virksomheder opfordrer regeringen til at understøtte en ambitiøs indfasning af Power-to-X- teknologier i Danmark
Leder: Grønt lys for salg af Ørsted
Tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), i dag direktør for lobbyorganisationen Dansk Erhverv, luftede i denne uge et forslag om at sælge statens ejerandel på godt halvdelen af energisels…
Polen vil væk fra kul - men det kræver en omvej: »Vores vej fra sort til grøn går via gas«
Der er ingen beregninger, der tyder på, at Baltic Pipe vil gavne den overordnede CO2-udledning ved at transportere 10 milliarder kubikmeter fossil gas gennem Danmark til Polen. Alligevel er det en klimamæssigt fornuftig løsning, lyder det fra ambassadøren.
Trods målsætning om CO2-reduktion på 70 procent: Ny regering giver grønt lys til milliarddyr naturgasledning
Det næste skridt er taget for gasledningen Baltic Pipe, som skal lede norsk naturgas gennem Danmark til endestationen i Polen. Professor i energiplanlægning kan ikke se, hvordan det hænger sammen med de danske klima-ambitioner.
Kunstig energiø i Nordsøen er teknisk mulig: Skal stå klar om 12 år
Ny forundersøgelse viser, at det både teknisk og økonomisk er realistisk at bygge en kunstig energiø midt i Nordsøen med en kapacitet på op til 15 GW i starten af 2030'erne. Nu rækker danske, tyske, og hollandske eltransmissionsselskaber ud til politikerne.