Kunstig energiø i Nordsøen er teknisk mulig: Skal stå klar om 12 år Ny forundersøgelse viser, at det både teknisk og økonomisk er realistisk at bygge en kunstig energiø midt i Nordsøen med en kapacitet på op til 15 GW i starten af 2030'erne. Nu rækker danske, tyske, og hollandske eltransmissionsselskaber ud til politikerne.
Den grønne omstilling gør Englands-kabel til en endnu mere håbløs investering Selv ikke de mest pessimistiske beregninger tager højde for, at Europa vil integrere mere grøn strøm i sit energisystem. Derfor forsvinder de nuværende prisforskelle på strøm, og konsekvensen for økonomien i Viking Link er katastrofal, advarer professorer.
Nye tal underminerer Viking Link Forskellen på strømpriserne i Danmark og England udjævnes, og det bliver dyrt for Viking Link, vurderer ny analyse. Professorer vil have projektet stoppet.
Energiselskab tester sten-energilager i skala 1:3000 Frem til sommer skal et pilotanlæg på DTU-Risø teste lagerevne og varmefordeling i et diabas- stenlager, som skal opvarmes vil 600 grader af vindmøllestrøm. Pilotanlægget blev indviet i dag.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Ugens debat: Hvorfor får datacentrene lov at ligge, hvor de vil? Ingeniøren skrev i sidste uge, at overskudsvarme fra de kommende datacentre på dansk jord trods politikernes løfter ikke vil blive sendt ud i fjernvarmenettet. Den melding skabte bred forargelse blandt læserne på ing.dk, som efterlyste politiske krav til it-giganterne.
Milliard-besparelse til kraftværker, der fyrer med træ Danmark importerer mere biomasse pr. indbygger end noget andet EU-land. Men energiformen er fri for afgift i det nye energiforlig. Det kunne ellers have betalt fem energiforlig.