Kunstig energiø i Nordsøen er teknisk mulig: Skal stå klar om 12 år
Ny forundersøgelse viser, at det både teknisk og økonomisk er realistisk at bygge en kunstig energiø midt i Nordsøen med en kapacitet på op til 15 GW i starten af 2030'erne. Nu rækker danske, tyske, og hollandske eltransmissionsselskaber ud til politikerne.
Den grønne omstilling gør Englands-kabel til en endnu mere håbløs investering
Selv ikke de mest pessimistiske beregninger tager højde for, at Europa vil integrere mere grøn strøm i sit energisystem. Derfor forsvinder de nuværende prisforskelle på strøm, og konsekvensen for økonomien i Viking Link er katastrofal, advarer professorer.
Nye tal underminerer Viking Link
Forskellen på strømpriserne i Danmark og England udjævnes, og det bliver dyrt for Viking Link, vurderer ny analyse. Professorer vil have projektet stoppet.
Energiselskab tester sten-energilager i skala 1:3000
Frem til sommer skal et pilotanlæg på DTU-Risø teste lagerevne og varmefordeling i et diabas- stenlager, som skal opvarmes vil 600 grader af vindmøllestrøm. Pilotanlægget blev indviet i dag.
Politikere valgte den billigste placering til Danmarks største havmøllepark
Med placeringen af Danmarks største havmøllepark i Nordsøen ud for Thorsminde har politikerne valgt den placering, der gav den billigste havmølle-strøm.
Elproduktion fra sol slog rekord i hedt 2018
Et solrigt og vindfattigt år har betydet et dyk i elproduktion fra vind, men rekord fra solcellerne.
Sønderjyder går sammen for at forhindre datacentre i at fyre for fuglene
Fire sønderjyske kommuner opretter fælles energisekretariat, der skal rådgive om, hvordan de bedst udnytter spildvarmen fra datacentre og etablerer store varmepumper.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Ugens debat: Hvorfor får datacentrene lov at ligge, hvor de vil?
Ingeniøren skrev i sidste uge, at overskudsvarme fra de kommende datacentre på dansk jord trods politikernes løfter ikke vil blive sendt ud i fjernvarmenettet. Den melding skabte bred forargelse blandt læserne på ing.dk, som efterlyste politiske krav til it-giganterne.
Spørg Fagfolket: Hvorfor eksporterer vi vindmøllestrøm, vi selv kunne forbruge?
En læser undrer sig over, at vi eksporterer en masse strøm, når vi selv har et stort forbrug. Det svarer Danmarks Vindmølleforening på.
Milliard-besparelse til kraftværker, der fyrer med træ
Danmark importerer mere biomasse pr. indbygger end noget andet EU-land. Men energiformen er fri for afgift i det nye energiforlig. Det kunne ellers have betalt fem energiforlig.
Vindmølledirektør: Landmølle-loft modarbejder udskiftning af gamle vindmøller
Gamle landvindmøller lever langt længere end tidligere antaget. Hvis levetiden kommer op på 31 år, levner energiforligets landmølleloft kun plads til 7 nye vindmøller frem mod 2030, har Danmarks Vindmølleforening beregnet.