Solcelleudbud gav rigtig lave priser – men kun halvt så mange solceller som forventet
19 solcelleanlæg under 1 MW vandt solcelleudbud med pristillæg på i gennemsnit 12.97 øre pr kWh. Men puljen blev kun halvt brugt op, fordi der manglede ansøgninger.
Løkke regner baglæns: Her er matematikken bag en million grønne biler
Kom med på et interessant matematisk eksperiment i jagten på en grøn profil.
Kronik: Google, Facebook og Apple skal være med til at betale for den grønne omstilling
Marianne Bigum er cand.polyt. ph.d. og folketingskandidat for SF Illustration: Privatfoto Google, Facebook og Apple, vi kender dem alle sammen og bruger deres tjenester flittigt. Men t…
Kronik: Sådan transformerer vi energisystemet til et virtuelt batteri
Anders Dyrelund er energiplanlægger og markedschef for energi, Rambøll Energi Illustration: Rambøll Energikommissionen anbefaler, at vi skal basere os på vindenergi og bruge mere e…
Fjernvarme Fyn: Varmepumper eller biomasse - vi kender ikke reglerne
Ejeren af det kulfyrede kraftværk på Fyn overvejer både kraftvarme produceret med biomasse og varmepumper til at komme af med fossilerne, men mener ikke, at energiforliget giver klarhed for nogen af løsningerne.
Tænketank: Kystnære kraftværker bør ombygges med varmepumper
Danmarks store kraftværker ligger ved vandet og er derfor oplagte til at etablering af store varmepumper. Men der er brug for demonstrationsanlæg, vurderer tænketank
Trods EU-roaming regler må teleselskaber alligevel hæve prisen - MereMobil.dk
Det blev lovet, at der ikke ville komme prisstigninger grundet fri roaming i EU. Prisstigningerne er en realitet. Og Teleselskaberne vinder sågar også sager i Teleankenævnet. Det forlød, at de europæiske mobilselskaber ikke måtte lave prisstigninger i forbindelse med de nye EU-roaming regler. Men en ny dom fra Teleankenævnet fastslår, at de danske mobilselskaber selv bestemmer abonnementsvilkår. Det skriver Computerworld.dk. Dommen er blevet en realitet efter, at en kunde hos CBB har klaget over, at hans abonnement pludselig blev ændret og prisen i forbindelse med denne ændring med 20 kroner om måneden. CBB-kunden klagede derfor til Teleankenævnet. Sagen startede i maj 2017. CBB-kunden blev 8. maj 2017 varslet om en ændring i hans abonnement. Det ville blive ændret fra 12 timers tale til 15 timers tale, 12 GB data til 15 GB data hvoraf de 4 GB var i EU. Abonnementet ville så stige 20 kroner om måneden.
Fejl i næsten halvdelen af energimærker til nye huse
Flere boligejere får korrekte energimærker end tidligere – undtagen ejere af nybyggede huse. Her er fejlprocenten steget fra 35 til 44 procent.