Lynetteholmen undersøges nu i EU: Salami-metode under lup
Efter klage fra Klimabevægelsen inddrages EU-Kommissionen nu i anlæggelsen af Lynetteholmen i København, som ifølge miljøorganisationen forsøges gennemført med ufin »salamimetode«.
Miljøprofessor: Jeg vil godt vædde en god flaske vin på, at Lynetteholm vil få problemer ved EU-retten
Den kunstige halvø Lynetteholm bliver vedtaget i dag. Eksperter står fast på, at processen er ulovlig.
Københavnske lystfiskere frygter slam og færre fisk, når Lynetteholmen skal bygges
Det store projekt Lynetteholm møder kritik fra flere eksperter, som mener, at konsekvenserne for havmiljøet ikke er undersøgt godt nok.
Eksperter på stribe tager sig til hovedet over københavnsk ø-projekt
Det er i direkte strid med reglerne, at myndighederne kun har miljøvurderet en lille del af Lynetteholm-projektet, lyder det fra flere eksperter.
Leder: Svensk storm over Københavns prestige-ø
»Hvad sagde jeg« er sjældent en bagklogskab, det er klædeligt at besmykke sig med. Men når det handler om Lynetteholmen, er det altså svært at modstå fristelsen. Siden projektet om en kunst…
PODCAST: Mink har en god brændværdi. Tesla bygger gigafabrik på rekordtid
Affaldsselskaberne kan slet ikke følge med til de store mængder mink, der skal destrueres. Bunddyr bliver kønsforvirrede, når der dumpes giftigt slam. Ny Tesla-fabrik med 10.000 ansatte skal spytte en halv million elbiler ud om året.
Podcast: Hvorfor skal vi tvinges til at have en DAB-radio i bilen? Mikroplast er ikke så slemt
Et nyt lovkrav dikterer, at alle indbyggede bilradioer fremover skal kunne modtage DAB. Regeringen har ingen aktuelle planer om at stoppe den ulovlige masseovervågning af danskerne gennem telelogning. Nyt dansk forskningsprojekt viser, at koncentrationen af mikroplastpartikler er langt lavere, end man har frygtet.
117 planteforskere appellerer til nye EU-politikere: Stop hetzen mod Crispr
GMO-loven skal opdateres til fordel for Crispr. Det mener en lang række europæiske forskere, som nu beder de nye EU-parlamentarikere om hjælp.
Kronik: Sådan blev Rigsrevisionen bakket ud af Femern-undersøgelse
Hans Schjær-Jacobsen er civilingeniør, ph.d., HD Illustration: Privatfoto Den faste Femern-forbindelse er med en anlægsudgift på 62,1 mia. kr. (inkl. reserver) det største danske …
Derfor trækker det igen ud med den tyske godkendelse af Femern-tunnelen
En retssag om en motorvej og problemerne med at finansiere tunnelen gør, at der skal en ekstra kvalitetssikring af den tyske miljøgodkendelse til, inden de 1.200 kan trykkes og lægges frem for borgerne.
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?
Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
Uforstående Aalborg-forskere: Vi lukker uddannelser, som erhvervslivet skriger på
Underviserne på de engelsksprogede ingeniørstudier, som Aalborg Universitet lukker i København, mener, at de enkelt kan omlægges til dansk i stedet. Men så enkelt er det ikke for dekanen.
Innovationsfonden giver 30 mio. til dansk Crispr/Cas9-projekt
Selv om EU-Domstolen har besluttet, at afgrøder forædlet med gensaksen skal underkastes samme regler som GMO, håber Danmark at speede planteforædlingen op med netop Crispr.
Det kølige overblik fra en varm sommer
Ingeniøren er på gaden igen med avisen. Her er et overblik over en række af sommerens begivenheder i teknologiens og naturvidenskabens verden, som de har været dækket på ing.dk.
Landbruget om GMO-dom: Ingen vej uden om Crispr-redigeret mad
Manglende kontrolsystemer vil gøre det umuligt at regulere gensaksen Crispr/cas9 inden for planteforædling, uanset hvad EU kræver, mener Landbrug & Fødevarer.