Rystet politiker til EU: Indfør straksforbud mod fluorstoffer
En ny undersøgelse viser, at de fluorerede stoffer koster mellem 750 og 1250 nordiske borgere livet om året.
Alarmklokkerne ringer: Udbredt antibiotika-resistens i Europa
Ny rapport fra det EU´s fødevaremyndighed Efsa viser, at antibiotika bliver stadig mere ubrugelig overfor bakterier i fødevarer – især i sydeuropæiske lande med fjerkræ.
Mindre madspild: Nu bliver det nemmere at forstå datomærkninger
Flere madvarer med mærket ’bedst før’ får snart tilføjelsen ’ofte god efter’. Det skal få danskere til at smide mindre mad ud.
Leder: Symbolpolitik gør mere skade end gavn for klimaet
‘EU godkender import af amerikanske sojabønner til biodiesel’. Det var en af de overskrifter, som vi, der har fulgt klimadebatten i en årrække, lige skulle læse mere end en enkelt g…
Vandmiljø-rapport: Alle andre faktorer end kvælstof har kun minimal betydning
Forskere blev sat til at undersøge, om andre forhold end næringsstoffer, som hovedsageligt kommer fra landbruget, er med til at give dårligt vandmiljø. Allerede efter den indledende rapport vurderer professor, at det kun i minimalt omfang er tilfældet på nationalt plan.
Minister vil forbyde alle fluorstoffer i mademballage
Et endeligt opgør med giftige fluorstoffer i vores mademballage kan være på vej. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen undersøger mulighederne for et nationalt forbud, der kan træde i kraft i 2020.
Genanvendt plast: 2019 kommer til at rykke på fødevareområdet
Materialeskift i fødevareemballage bliver vejen til cirkulær økonomi for plastindustrien, men samtidig skal markedet også støttes politisk, mener Færch Plast A/S og Plastindustrien.
Leder: Tid til et opgør med de giftige fluorstoffer
Det er lige så vildt og vanvittigt, som det umiddelbart lyder. I sidste uge valgte eksperterne i EU’s agentur for fødevaresikkerhed (Efsa) at nedsætte de vejledende grænseværdier for de t…
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Miljøprofessor om fluorstoffer: ‘Grænseværdien’ vil stadig være for høj
EU’s fødevaresikkerhedsagentur Efsa har planer om at sænke den såkaldte tolererede ugentlige eksponering med faktor 1.750 for stoffet PFOA og faktor 80 for PFOS.
Faktor 1.750: EU erkender fluorstof-fejl og sænker anbefalinger voldsomt
Efsa er klar til at sænke den tolererede ugentlige eksponering med en faktor 1.750 for stoffet PFOA og faktor 80 for PFOS. I Danmark indretter man allerede kontrolprogrammerne.
Fluorstoffer: EU erkender fejl – vil sænke den tolererede eksponering voldsomt
Efsa er klar til at sænke den tolererede ugentlige eksponering med en faktor 1.750 for stoffet PFOA og faktor 80 for PFOS. I Danmark indretter man allerede kontrolprogrammerne.
Regeringen: Sådan gør vi genbrug af plastisk fantastisk
Et nyt nationalt plastikcenter, skal identificere barrierer for genanvendelsen af plast og udarbejde designmanualer. Men 50 millioner kroner over fire år er langt fra nok til at gøre genbrug af plastisk fantastisk mener kritikere
Sprøjtegift forvandler bier til asociale, dårlige forældre
Verdens mest anvendte insektgifte har vist sig at have endnu en skadelig effekt på de i forvejen nødlidende bier.
DTU Miljø: God og dårlig plast bør skilles ad i hjemmet
Tænk i emballagedesign og effektivitet i sortering af plastaffald, og indret så indsamlingssystemet til det, lyder anbefalingen fra DTU Miljø.