SYNSPUNKT Raketter kan og skal sendes op fra Danmark
Et lovforslag, der netop har været i høring, vil forbyde private/ikke statslige raketaktiviteter i Danmark. Det kan få betydelige konsekvenser for dansk uddannelse, erhvervsliv og sikkerhed. Det…
Stor Mars-mission i fare for at kuldsejle på grund af krig
Krigen i Ukraine risikerer at få det europæisk-russiske rumsamarbejde til at smuldre, og det kan gå ud over opsendelsen af Rosalind Franklin roveren til september. Også ISS er i fare.
EU kaster sig ind i kampen om nye satellitter til bredbånd
EU-Kommissionen vil være uafhængige af den teknologiske krig mellem Kina og USA. Europa bør derfor have eget netværk af satellitter til bredbånd i yderområder og som platform for kvantebaseret kryptering.
Rapport: Global opvarmning gør sneen grøn på Antarktis
Et nyt studie på Antarktis finder store området med alger, der tager til, i takt med at temperaturen stiger.
Brexit: Aftaler om forskning, data og satellitter blafrer i vinden
Storbritannien og EU får rygende travlt i løbet af 2020, hvor en række aftaler om forskningsmidler, roamingpriser, satellitsystemer og dataregler skal forhandles på plads.
Den magnetiske nordpol på hastig rejse mod Sibirien
Ny rapport viser, at den magnetiske nordpol - der har afgørende betydning for navigation - bevæger sig hurtigere end tidligere antaget. Men der er tegn på opbremsning og måske en polvending.
Rumfartøjer har fået deres egen personlighed: Se mig! Mærk mig! Følg mig!
Fartøjer med egen personlighed bringer rumfart helt tæt på folk. Men er astronautens rolle så udspillet?
Storbritannien ude af Galileo: Står uden navigationsatellitter om få måneder
Premierminister Theresa May smækker med døren og forlader forhandlinger om at lade Storbritannien forblive i det europæiske satellitprogram Galileo. Nu vil briterne bygge deres eget navigationssystem efter have brugt over 10 milliarder kroner på Galileo.
Ny teori: Var cigarformet objekt i solsystemet en gravsten fra en død stjerne?
Det er ikke uinteressant at vide, om objektet ’Oumuamua var en komet eller asteroide. Måske var det en gravsten fra en død stjerne.
Norge og Sverige starter rumkapløb over polarcirklen
Rumfarten oplever en revolution i disse år, og vores skandinaviske naboer er med på bølgen. Danmark risikerer at sakke bagud, mener DTU Space-direktør.