Klima-teknologi får egen pulje i ny finanslov
Ny aftale om økonomiske stimuli indeholder klima-tiltag for mere end 3 mia. kroner til blandt andet udfasning af oliefyr, geotermi og CO2 lagring og en ny pulje til helt konkret teknologi
Leder: 115 km gasledning kan blive strategisk misfoster
Det virker ret ligetil. En sukkerfabrik på Lolland er – hårdt presset af EU – nødt til at fyre med andet end kul og olie. Til det findes der to løsninger: Enten bygger samfundet en 115 kilo…
Nu begynder byggeriet: Fliskedel og varmepumpe skal udgøre fremtidens fjernvarme i Esbjerg
Det kulfyrede Esbjergværk bliver i 2023 erstattet af grønnere teknologier. Første fase af projektet omfatter blandt andet Danmarks største havvandsbaserede varmepumpe.
Leder: Vi skal i krig – så giv os nu den elbilstrategi
I næste uge ventes Eldrup-kommissionen at fremlægge sine bud på, hvordan vi får danske bilister over i elbilerne. Og der er to ting, vi håber, at kommissionen har skævet til i sit arbejde: Te…
Bred klimaaftale indgået: Her er hovedelementerne
Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en klimaaftale, der sammen med klimaaftalen for affald giver CO2-reduktioner på 3,4 mio. tons i 2030.
Kronik: Geotermien er klar – er Danmark?
Susanne Poulsen er teknisk direktør, A.P. Møller Holding Geotermi Illustration: APM Danske forsyningsselskaber er førende indenfor kollektiv forsyning, herunder fjernvarme, rent dri…
To fluer med èt smæk: Kan coronakrisen gøre klimaløsninger billigere?
Eksperter og organisationer vil have en grøn nødplan for genrejsning af Danmarks økonomi.
E.on planlægger fem geotermiske anlæg i Malmø inden 2028
Selskabet er i øjeblikket igang med at testboringer og forventer at kunne levere den første geotermiske fjernvarme i 2022.
Virksomheder i fælles opråb: Danmark kan blive Power-to-X-frontløber
17 organisationer og virksomheder opfordrer regeringen til at understøtte en ambitiøs indfasning af Power-to-X- teknologier i Danmark
Trods dyr og umoden teknologi: Kommunale selskaber ønsker strategi for CO2-fangst
Affalds- og fjernvarmeforeninger efterlyser en national plan for udvikling og udnyttelse af CCS-teknologi. På verdensplan findes adskillige fejlslagne CCS-projekter og kun to fungerende, kommercielle anlæg, men reduktionskrav kan genoplive teknologien.
Ugens debat: Ophedet debat om varmepumper og fjernvarme
Giv tilskud til udskiftning af olie- eller naturgasopvarmning med varmepumper, foreslår Dansk Byggeri. Hvis alle skifter, sparer vi CO2-udledning svarende til en kvart million personbiler. Meldingen har på ing.dk skabt stor debat, som hurtigt kom til at handle om, hvorvidt fjernvarme er fremtiden.
Kronik: Gør elafgiften afhængig af markedsprisen
Anders Dyrelund er markedschef for energi, Mogens Kjær Petersen er afdelingsleder kraftvarmeværker, og Flemming Ulbjerg er chefkonsulent for solvarme og varmelagre i Rambøll. Illustr…
Kronik: Datacentre gør Danmark grønnere
Tina Kramer Kristensen er divisionsdirektør i Rambøll Energi, og Anders Dyrelund er energiplanlægger og markedschef i Rambøll Energi, formand for IDA Energi Illustration: Rambøll …
Leder: Statens Energinet er ude af kontrol
»Den uformelle karakter og begrænsede gennemsigtighed af den nuværende regulering svækker legitimiteten af Energinet.dk’s aktiviteter.« Det lyder tørt, men tag ikke fejl: Ovenstående er d…
Energiselskab tester sten-energilager i skala 1:3000
Frem til sommer skal et pilotanlæg på DTU-Risø teste lagerevne og varmefordeling i et diabas- stenlager, som skal opvarmes vil 600 grader af vindmøllestrøm. Pilotanlægget blev indviet i dag.