Trods dyr og umoden teknologi: Kommunale selskaber ønsker strategi for CO2-fangst Affalds- og fjernvarmeforeninger efterlyser en national plan for udvikling og udnyttelse af CCS-teknologi. På verdensplan findes adskillige fejlslagne CCS-projekter og kun to fungerende, kommercielle anlæg, men reduktionskrav kan genoplive teknologien.
Ugens debat: Ophedet debat om varmepumper og fjernvarme Giv tilskud til udskiftning af olie- eller naturgasopvarmning med varmepumper, foreslår Dansk Byggeri. Hvis alle skifter, sparer vi CO2-udledning svarende til en kvart million personbiler. Meldingen har på ing.dk skabt stor debat, som hurtigt kom til at handle om, hvorvidt fjernvarme er fremtiden.
Kronik: Gør elafgiften afhængig af markedsprisen Anders Dyrelund er markedschef for energi, Mogens Kjær Petersen er afdelingsleder kraftvarmeværker, og Flemming Ulbjerg er chefkonsulent for solvarme og varmelagre i Rambøll. Illustr…
PODCAST: Vi kan bedst lide robotter, der taler som Steve Jobs Troværdige syntetiske stemmer er afgørende for, om vi ønsker at interagere med robotter. Om bare fem år kan faciliteter til fremstilling af grønt flybrændstof stå klar. Bygninger kan holde på varmen, hvis fjernvarmetemperaturen sænkes.
Ny rapport: Vi kan flyve grønt om få år I en rapport, som offentliggøres i dag, viser forskerne, at det er muligt at fremstille bæredygtigt flybrændstof i Danmark på basis af CO2, brint og den biogas, som afgasses fra gylle, halm og fødevareaffald.
Hør podcast: Virker flyafgifter? Forskere tegner det danske klima år 2050 Hvordan vil klimaet i Danmark se ud i 2050? Det har Ingeniøren fået en række forskere til at skitsere. Flytrafikken er en af klimasynderne, og nu viser det sig, at flystriberne på himlen er lige så skadelige for klimaet som flyenes CO2-udledning.