Københavnske fjernvarmeselskaber dropper udvikling af geotermi
Private selskaber må på banen for at bringe teknologien videre, siger selskaberne. Tilbage står et slidt anlæg på Amager.
Hør podcast: Virker flyafgifter? Forskere tegner det danske klima år 2050
Hvordan vil klimaet i Danmark se ud i 2050? Det har Ingeniøren fået en række forskere til at skitsere. Flytrafikken er en af klimasynderne, og nu viser det sig, at flystriberne på himlen er lige så skadelige for klimaet som flyenes CO2-udledning.
Høje-Taastrup gør klar til datacenter: Kræver overskudsvarmen genanvendt
Byrådet i Høje-Taastrup kræver af et fremtidigt datacenter, at det bliver juridisk forpligtet til at levere overskudsvarme til fjernvarmenettet.
Digital værktøjskasse skal få fjernvarmens it-systemer til at samarbejde
Treårigt projekt med 16 partnere og 25 mio. kr. fra Innovationsfonden skal gøre fjernvarmen grønnere og billigere gennem intelligente softwareløsninger, der er komponent-uafhængige.
Maersk-selskab vandt geotermi-licens - men konkurrent kan stadig løbe med aftalen
Energiministeriet har tildelt A.P. Møller Holding Invest IV licens til at etablere geotermiske anlæg i Aarhus og Aalborg. Aalborg Forsyning kan dog stadigvæk skrive kontrakt med andre selskaber.
Replik: Ingeniørens leder udelader fakta
Lars Barfoed er bestyrelsesformand i Energinet og Thomas Egebo er administrerende direktør i Energinet. Illus.: Energinet Ingeniørens leder sender 5. april en svada mod Energinet. »…
Ny forskningscenter skal huse banebrydende projekt om fleksibelt energi-forbrug
Med 30 mio. i støtte fra Innovationsfonden skal et fireårigt forskningsprojekt få alvor sætte turbo på fleksibelt energiforbrug som nøglen til en billig grøn omstilling.
Varmes af havet: 5 MW varmepumpe skal levere fjernvarme i hovedstaden
Sammen med varmeselskaberne CTR og Veks har Hofor etableret et varmepumpe-demonstrationsanlæg til 75 mio. kroner, der har spildevand og havvand som varmekilde
Leder: Statens Energinet er ude af kontrol
»Den uformelle karakter og begrænsede gennemsigtighed af den nuværende regulering svækker legitimiteten af Energinet.dk’s aktiviteter.« Det lyder tørt, men tag ikke fejl: Ovenstående er d…
Mærsk-selskab tæt på geotermi-tilladelser i Aalborg og Aarhus
Energistyrelsen har anbefalet at give A.P. Møller Holding geotermiske licenser i Aalborg og Aarhus, men en tysk konkurrent stadig forsøge at vinde udbud af varmekontrakt med Aalborg Fjernvarme.
Den grønne omstilling gør Englands-kabel til en endnu mere håbløs investering
Selv ikke de mest pessimistiske beregninger tager højde for, at Europa vil integrere mere grøn strøm i sit energisystem. Derfor forsvinder de nuværende prisforskelle på strøm, og konsekvensen for økonomien i Viking Link er katastrofal, advarer professorer.
Politisk aftale sikrer faste priser for overskudsvarme
Samtlige partier på Christiansborg er blevet enige om at sætte en fast pris på overskudsvarme, i håb om det bliver lettere at udnytte. Fjernvarmeindustrien er glade for retningen, men mener stadig, der mangler et par store skridt.
Energiselskab tester sten-energilager i skala 1:3000
Frem til sommer skal et pilotanlæg på DTU-Risø teste lagerevne og varmefordeling i et diabas- stenlager, som skal opvarmes vil 600 grader af vindmøllestrøm. Pilotanlægget blev indviet i dag.
Nyt pyrolyseanlæg i Nyborg skal genanvende 30.000 dæk om året
Svensk pyrolyseteknologi skal genvinde 9.000 ton Carbon Black om året fra importerede, udtjente bildæk i et kommende, selvforsynende anlæg i Nyborg til 300 millioner kroner.
Banedanmark: Risikoen for elektrisk stød på København H er minimal
Banedanmark udskyder sikkerhedsarbejde på Københavns Hovedbanegård på ubestemt tid. Det medfører en »teoretisk risiko« for elektrisk stød, oplyser styrelsen.