Forsøg dæmper frygten for fed mad: Kroppen tilpasser sigDet er ikke farligt at spise en kost med meget fedt. Det er det samlede kalorieindtag og den varierede kost, der gør forskellen, viser dansk forsøg.
Sprøjtegift forvandler bier til asociale, dårlige forældreVerdens mest anvendte insektgifte har vist sig at have endnu en skadelig effekt på de i forvejen nødlidende bier.
Frustrerede forskere jog arrangør af fup-konference på flugtKemiprofessor opfordrer andre forskere, der er blevet ført bag lyset, til at stå frem for at kaste lys over problemets omfang, så man kan komme uvæsenet med pseudovidenskab til livs.
DTU Miljø: God og dårlig plast bør skilles ad i hjemmetTænk i emballagedesign og effektivitet i sortering af plastaffald, og indret så indsamlingssystemet til det, lyder anbefalingen fra DTU Miljø.
Klimaforsker spiser ikke oksekød: ”Man behøver ikke være hellig omkring det”Du behøver ikke at ændre din kost radikalt for at hjælpe klimaet, siger dansk forsker.
Slæde til landmanden skal læse jorden og reducere kvælstofTeknologi skal gøre det muligt for landmanden at gøde med meget stor præcision og spare både miljø og pengepung.
Ærter kan blive det nye protein i vores kostRenæssancekost: Animalsk protein kan erstattes af ærter, der dyrkningsmæssigt passer rigtig godt til vores klima.
Toiletvand, robotbier og alger: Sådan skaffer vi mad i fremtidenI 2050 vil der være ti milliarder indbyggere på kloden. Forskere verden over arbejder på nye løsninger på at brødføde os.
Fødevaresnydere skal styres med datadrevet kontrolNyt fødevareforlig: Fødevarevirksomheder, der bevidst forsøger at snyde, skal tjekkes oftere, mens duksene får mere fred.
FAKTATJEK: Er der medicinrester i dine svinekoteletter?Fælles grænseværdier i EU sørger for, at resterne af medicin i kød er meget små. Og ifølge forsker er det sjældent, de overhovedet finder rester i maden.