Spørg Fagfolket: Hvorfor føles køkkenredskaberne klistrede efter nogen tid?
En læser undrer sig over, at de bløde køkkenredskaber føles klistrede i hænderne efter nogle års brug. Er det farligt, og kan man rense dem? Det svarer materialeforsker på Nationalmuseet på.
It-koks kan have givet forkerte husdyr-tilladelser
En fejl i et it-system hos Miljøstyrelsen har muligvis betydet, at der er givet tilladelse til husdyrbrug i Danmark på forkert grundlag. Det skriver Miljøminister Lea Wermelin (S) i en orienter…
Cheminovas gamle gift skal varmes eller vaskes væk
Giftdepotet på Harboøre Tange blev for næsten fire årtier siden nævnt i en Shu-bi-dua-sang, og dengang havde det allerede været et problem i 25 år. Nu er der endelig udsigt – og penge - til en løsning: efter alt at dømme med opvarmning eller jordvask.
Debat: Producentansvar er til for miljøet - ikke industrien
Det kommende producentansvar kan gøre emballager grønnere og mere affaldsvenlige. Men kun, hvis det skrues rigtigt sammen. Og faldgruberne er fortsat mange.
Regeringen sigter efter et udvidet forbud mod flourstoffer
Der kan være yderligere restriktioner på vej mod de sundhedsskadelige fluorerede stoffer, som mange mennesker jævnligt kommer i berøring med i løbet af hverdagens gøremål.
Miljøstyrelsen trodser rådgiver i ny pesticid-dispensation
En advokatrapport konkluderer, at Miljøstyrelsen nu har styr på pesticidgodkendelser, som for et halvt år siden blev kritiseret af Rigsrevisionen. Alligevel giver styrelsen på ny dispensation fra et EU-forbud, denne gang i strid med sin egen rådgiver.
Leder: Danmark er alt for langt fra teknologiens hotspots
Der blev givet er en ordentlig begmand til vores opfattelse af dansk innovation og forskning fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) i denne uge med udgivelse af en big data-undersøgelse, …
DMI kan ikke genkende problemet der førte til kvælstof-fejl
Ifølge Aarhus Universitet og GEUS regner det mellem 10 og 25 procent mere end DMI´s nedbørsdata viser. Det kan have ført til fejl i de nationale kvælstof-beregninger.
Endnu en fejl i kvælstof-beregningerne kan have ført til højere udledning
En 10 år gammel modernisering af metoden til at måle nedbør kan have medført et underestimat af Danmarks kvælstofudledning. Det bekymrer miljøministeren.
Dansk forsøg i gang: Protein fra lamaer skal erstatte zink i smågrise
Konsortium af danske forskere vil erstatte medicinsk zink med protein, som nænsomt jager sygdomsfremkaldende bakterier ud af tarmen på smågrise under afvænning. Landbruget ser stort potentiale.
Import af soja og palmeolie sender syv mio. ton CO2 mod himlen hvert år
Dansk landbrug udleder årligt 12 mio. ton CO2, men hvis man medregner importen af soja og palmeolie skal der lægges yderligere syv mio. ton til det tal.
Hemmelig rapport: Vindmøllepark placeres i vigtigt fugleområde
Dansk Ornitologisk Forening er kommet i besiddelse af en hemmeligholdt rapport fra 2016, der vurderer, at en kommende havvindmøllepark ved Omø truer fuglelivet. SF’s naturordfører vil tage sagen op over for miljøministeren.
254.000 kubikmeter slam smides i Lillebælt for at gøre plads til Baltic Pipe
Syddansk Universitet og Danmarks Naturfredningsforening protesterer mod beslutningen om fortsat at dumpe slam i vandet, da det blandt andet kan skade området muslingestand.
Millioninvestering skal finde flere skadelige jordforureninger
Regeringen forventer at finde mellem 50 og 100 jordforureninger, der kan skade kystvand, søer og vandløb.
Nye tal: Hvis vi spiser mindre salt, kød og mættet fedt kan Danmark spare milliarder
De enkelte kostråds betydning for folkesundhed og økonomi er vidt forskellige.