LEDER Grønne certifikater er blår i øjnene på os og bringer klimakampen i fare
Thise Mejeri på halvøen Salling i Limfjorden overvejer at opføre et solcelleanlæg og en vindmølle for at sikre bæredygtig strøm til en fremtidig produktion med varmepumper og el-kedler fremf…
Dagbog fra COP27: Invasionen i Ukraine har også klimaperspektiver
Det er i de store forhandlinger, klimaaftalerne skal landes. Men det er i de mange menneskers møde på gulvet, forståelsen skal findes.
LEDER Her er 7 ufravigelige punkter til det kommende regeringsgrundlag
Et enkelt mandag adskilte ved det netop overståede folketingsvalg rød og blå blok - hvis ellers man tæller Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne med til blå blok. Både han, de Radikale og…
Lige flyttet hjemmefra? Sådan gør du din nye hverdag både billigere og grønnere
Skær ned på shoppingen og drop unødvendig elektronik.
Forskere: Mikroorganismer kan brødføde 10 gange flere end planter
Mikroorganismer vil kræve mindre plads, mindre vand og mindre gødning. Men der er langt til den store skala.
Tysk investeringsfond bag fire støttefri solcelleparker på tilsammen 415 MW
Lokalplanerne er på plads. Så en af fire parker forventes at kunne producere grøn strøm allerede i år. Tilsammen vil de kunne levere strøm til 120.000 husstande.
PODCAST: Solcelleboom kan give affaldsboom. Hør en lyd fra rummet
Støttefri solcelleprojekter pibler frem over hele landet, men den store vækst i solcelleanlæg kan give et kæmpe affaldsproblem om nogle år, for panelerne er meget svære at genanvende. Der må skabes et partnerskab om at booste danske luksusprodukter på verdensmarkedet.
Spørg Fagfolket: Hvorfor installerer man ikke solceller i rundkørsler og i udfletninger?
En læser undrer sig over, hvorfor man ikke installerer en masse solceller på f.eks. parkeringspladser og i udfletninger ved motorveje. Ingeniør i European Energy giver et overblik over vilkårene.
DTU-studerende udvikler grønt alternativ til brændefyret madlavning
Forurening fra madlavning ildsteder dræber hvert år mange mennesker, men en ny teknologi, som DTU-studerende er ved at udvikle, kan måske ændre på det i fremtiden.
Elektrisk mad: Finner bruger nasa-koncept til at producere proteiner
Et billigt protein-pulver, der kan dyrkes med elektricitet, næring og CO2 er udviklet af finske Solar Foods. Dansk forsker er skeptisk, men ikke afvisende.