DEBAT: Fotonik forsømmes trods enormt potentiale
Danmark er verdensførende, når det gælder forskning inden for fotonik, men vi forsømmer at omdanne vores viden til nye produkter og virksomheder.
Selvkørende lastbil kørte 1.528 kilometer og sparede 10 timer
På nuværende tidspunkt er det endnu uafklaret, om reglerne for hviletid skal overholdes, hvis chaufføren blot sidder klar til at gribe ind.
Ingeniørernes kæledægge vandt profilanalysen igen-igen
For 21. år i træk er Novo Nordisk blevet kåret til den mest attraktive arbejdsplads af danske ingeniører, naturvidenskabs- og it-folk. Top-5-virksomhederne har det fællestræk, at de tilbyder ingeniørerne en legeplads, lyder det fra lektor i marketing.
DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagring
At opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Teknologi skal løse landbrugets klimaproblemer: Støtteparti kalder det fugle på taget
Pyrolyse, bioraffinering, og fodertilsætning er blandt de teknologiske løsninger, der skal være med til at nedbringe landbrugets udledning med 7,1 mio. tons, foreslår regeringen. Også økologi og udtagning af lavbundsjorder får plads i regeringens plan.
DNA-skader kan forklare stigning i skjoldbruskkirtelkræft efter Tjernobyl-ulykken
Forskere har undersøgt sammenhænge blandt 359 børn, der fik kræft efter at være blevet eksponeret med stråling, samt 81 personer, der blev født mere end ni måneder efter ulykken.
Leder: Smæk skoleporten i for tech-giganterne
Microsoft tablets, Apple iPads og Google Chromebooks har sammen med Googles digitale værktøjskasse til skolebrug, Education, indtaget den danske folkeskole. En rundspørge fra Danmarks Institut f…
Værsgo og spis: Husholdningsfilmen ryger med ned
Russiske og indiske forskere har udviklet film til mademballage fremstillet af en spiselig biopolymer.
Drikker du meget light-sodavand? Sødestoffer kan give dig resistente bakterier
Det kan blive et problem for sundheden i samfundet, at vi udvikler flere resistente bakterier.
Landbrugsfond uddeler millioner: Under en procent bliver brugt til at udvikle plantemad
Landbrugets fonde bør øremærke flere af deres penge til at udvikle markedet for plantebaserede produkter, lyder det fra forskere.
Amerikansk firma laver kød ud af den blå luft: ‘Teknologien kan blive afgørende i fremtiden’
Ny metode trækker CO2 ud af luften og omdanner det til spiseligt protein.
Tysk investeringsfond bag fire støttefri solcelleparker på tilsammen 415 MW
Lokalplanerne er på plads. Så en af fire parker forventes at kunne producere grøn strøm allerede i år. Tilsammen vil de kunne levere strøm til 120.000 husstande.
Leder: Giv nu dansk kød en ny status
En retfærdig harme er rullet ind over Danmark i kølvandet på det skandaløse grundlovsbrud ved straks-nedlukning af minkerhvervet i Danmark. Men når man skraber den åbenlyse skandale væk, k…
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvorfor falder franskbrødet sammen i ovnen?
En læser undrer sig over, at brødet først hæver inde i ovnen og nogle minutter senere ser ud til at falde sammen. Lektor på KU Food forklarer, hvad der sker.