Antibiotika-forbrug til danske fisk er fordoblet på ét år
Det skyldes formentlig en varm sommer og en dårlig vaccine.
Kronik: Bag skandalerne står projekt-universitetet
Theresa Scavenius er lektor ved Aalborg Universitet, hvor hun forsker i klimapolitik og demokrati. Illustration: Steen Brogaard Endnu en gang er vi blevet forargede over, at nogle fors…
Kineserne vil have planter til at vokse hurtigere med elektrisk felt
Kinesiske forskere har taget en over 100 år gammel ide og brugt den til at øge plantes vækst. Men forskere rundt om i verden er skeptiske - også danske.
Danske Beredskaber opruster til en brandfarlig sensommer
Danske Beredskaber har brugt året til at forberede sig på en tør sommer med høj risiko for naturbrande.
Vilde idéer om vand undersøges på DTU
Eksperimenter viser, at egenskaberne ved vand kan påvirkes med ultrasvage elektromagnetiske felter. Årsagen hertil nøjes DTU-forsker endnu med at gisne om, men han mener, perspektiverne er store.
Minister: »Hvis regeringen falder, er det bedste, at jeg ikke skal sidde i Disruptionrådet«
Til valgmøde om digitalisering og iværksætteri blev økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille konfronteret med VLAK-regeringens kuldsejlede ambitioner på digitaliseringsområdet.
Klimalov, havvind og jordreform: Socialdemokratiet lægger et-årsplan for klimaet
Socialdemokratiet lover at igangsætte en lang række klima-projekter i den nye regerings første leveår, hvis partiet overtager nøglerne til Statsministeriet den 5. juni.
Fremtidens fødevaresikkerhed testes med en kæde af spiselige insekter
Med ny teknologi kan du følge maden på tæt hold - hele vejen fra mark til tallerken.
Leder: Gensakse er en teknologi – ikke et problem i sig selv
I denne uge kom en uventet entydig og kontroversiel kritik af EU-Domstolens regulering af gensaksen Crispr. Kritikken kom fra Det Etiske Råd i Danmark, der – på linje med et kor af forskere –…
Spørg Fagfolket: Kan vi redde klimaet med spejle i rummet og aerosoler i atmosfæren?
En læser vil gerne vide, om vi kan nå at redde Jorden, hvis vi bruger geoengineering? Lektor på DTU Kemiteknik vurderer muligheden.
Ny forskningscenter skal huse banebrydende projekt om fleksibelt energi-forbrug
Med 30 mio. i støtte fra Innovationsfonden skal et fireårigt forskningsprojekt få alvor sætte turbo på fleksibelt energiforbrug som nøglen til en billig grøn omstilling.
Tunge landbrugsmaskiner ødelægger små veje
Landbruget drømmer om tilladelse til at køre tunge landbrugsmaskiner på mindre veje. Men især bæltekøretøjer kan ødelægge asfalten.
Leder: Symbolpolitik gør mere skade end gavn for klimaet
‘EU godkender import af amerikanske sojabønner til biodiesel’. Det var en af de overskrifter, som vi, der har fulgt klimadebatten i en årrække, lige skulle læse mere end en enkelt g…
10 vigtige opdagelser videnskaben stod bag i 2018
Hvert år bliver vi klogere. Og videnskaben har i år fundet svar på både skøre, mærkelige og virkelig vigtige dele af vores verden. DR Videnskab har samlet årets største bedrifter.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.