Spørg Fagfolket: Hvor meget salt får vi naturligt fra vores føde?En læser vil gerne vide, om man overhovedet skal eller bør tilsætte salt til maden, eller om regnskabet kan balancere naturligt. Det svarer fødevarekemiker på.
Spørg Fagfolket: Hvorfor fjerner opvaskemaskinen ikke alle rester?En læser undrer sig over, at selv moderne opvaskemaskiner nogle gange efterlader rester på servicet. Leif H. Skibsted fra KU forklarer, hvad der sker.
Spørg Fagfolket: Hvad kan jeg fryse ned igen efter optøning?Vi har fået mange spørgsmål om genfrysning af fødevarer. Hvad kan tåle temperaturskiftene, hvad kan spises, og hvad skal kasseres? Lektor fra KU giver en masse svar.
Hul i lovgivningen giver mulighed for at fælde regnskovEt hul i lovgivningen giver brasilianske sojadyrkere mulighed for at fælde regnskov for at udvide deres marker, til trods for at det har været ulovligt siden 2006.
Nyt røntgenapparat på KU Food skal gøre plantebaseret kost mere lækkertAt kende den fysiske struktur på de lækreste animalske fødevarer og kopiere egenskaberne over i plantebaseret mad er målet med et nyt apparat på Københavns Universitet.
I Finland brygger de lækker kaffe - som aldrig har været i nærheden af en kaffebønneMålet med nyt projekt er at gøre produktion af kaffe mere bæredygtigt.
Slem, okay eller god: Klimamærker på madvarer kan ændre dine indkøbsvanerMærkerne påvirkede også forsøgspersoner, som ellers var ligeglade med CO2-aftrykket på deres mad.
Drikker du meget light-sodavand? Sødestoffer kan give dig resistente bakterierDet kan blive et problem for sundheden i samfundet, at vi udvikler flere resistente bakterier.
Amerikansk firma laver kød ud af den blå luft: ‘Teknologien kan blive afgørende i fremtiden’Ny metode trækker CO2 ud af luften og omdanner det til spiseligt protein.
Spørg Fagfolket: Hvor gammelt er mennesket designet til at blive?En læser vil gerne vide, hvor længe menneskekroppen kan holde. Professor på KU har set på forskningen.
I en lagerhal i Taastrup gror salat og grønt i 14 etagerEt af Europas største vertikale landbrug er åbnet i Taastrup.
Kanel, gløgg og brændte mandler: Derfor får bestemte dufte dig i julestemningDufte er særligt gode til at bringe dig tilbage til barndommen.
Regeringen vil gøre kostrådene klimavenlige: Eksperter tvivler på effektenKostråd og klimatips kan ikke alene ændre folks madvaner.
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i rettenForskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Middelalder-lort afslører: Sådan kan vores tarmbakterier have set ud før junkfood og medicin500 år gamle offentlige toiletter viser, at vi havde en bakteriefattig tarm allerede dengang.