Redaktionens favoritter: Mademballage af papir og pap er fyldt med miljøgift
En afhandling fra DTU har sporet sundhedsskadelige fluorstoffer i 6 ud af 10 fødevareemballager af pap og papir. Forskere opfordrer forbrugere til at gå uden om produkterne og vil have stofferne forbudt.
Olien i din chokolade koster orangutang-liv i Borneo
Bestanden af orangutanger er faldet med 30 procent i områder, hvor der produceres palmeolie.
Landmanden med det mystiske vand: »Ingen regner mine målinger for noget«
Mød Søren Olsen på Frimandsgaard, der ifølge kommunen er ramt af »strømforurening«. Køerne vil ikke drikke vandet, og hverken kommune, Grander-vand, ekstra jording af malkerobotten eller udskiftning af hejseporten motor har hjulpet.
Ketchup, toastbrød og pizza: Færdigmad får dig til at spise 500 kalorier ekstra om dagen
Vi har tendens til at overspise, hvis maden er industrielt forarbejdet.
For godt til at være sandt? Grøn søgemaskine planter træer for stort set hele deres overskud
Ikke blot er søgemaskinen Ecosia CO2-neutral, den hiver endda CO2 ud af atmosfæren, påstår firmaet bag.
Et glas mælk om dagen? Forskere sår tvivl om det officielle kostråd
Der er ikke bevis for, at mælk forebygger kræft, knogleskørhed og hjerte-kar-sygdomme, som Fødevarestyrelsen ellers påstår.
Bøf eller bønnesalat: Hvorfra får du det bedste protein?
Proteiner fra et grønt måltid mætter ifølge en ny undersøgelse lige så godt som proteiner fra kød.
10 vigtige opdagelser videnskaben stod bag i 2018
Hvert år bliver vi klogere. Og videnskaben har i år fundet svar på både skøre, mærkelige og virkelig vigtige dele af vores verden. DR Videnskab har samlet årets største bedrifter.
Smør, planteolie eller kokosolie: Hvilken type fedt er sundest?
Både smør og olie indeholder masser af fedt. Alligevel er der forskel. Og tricket er generelt, at du skal gå efter fedt, der er flydende ved stuetemperatur.
Skal politiet med algoritmer forudsige, hvem der begår kriminalitet? KU søger nu et svar
To forskere skal udvikle et etisk kodeks, som beskriver ansvarlig forskningspraksis inden for AI, men også rejse en generel etisk debat om hvad vi vil med kunstig intelligens.
Forsøg dæmper frygten for fed mad: Kroppen tilpasser sig
Det er ikke farligt at spise en kost med meget fedt. Det er det samlede kalorieindtag og den varierede kost, der gør forskellen, viser dansk forsøg.
Slæde til landmanden skal læse jorden og reducere kvælstof
Teknologi skal gøre det muligt for landmanden at gøde med meget stor præcision og spare både miljø og pengepung.
Toiletvand, robotbier og alger: Sådan skaffer vi mad i fremtiden
I 2050 vil der være ti milliarder indbyggere på kloden. Forskere verden over arbejder på nye løsninger på at brødføde os.