Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Jorden ved Middelhavet lider: Men der mangler mere viden
Der mangler data for at kunne overvåge og lovgive omkring jordforringelse i Middelhavsområdet. Det er konklusionen i et nyt studie fra Stockholm Universitet i Sverige og Navarino Environmental Observatory i Grækenland.
Fem myndigheder under lup: Ingen efterlever minimumskrav til it-sikkerheden
En beretning fra Rigsrevisionen konkluderer, at ingen af fem statslige myndigheder efterlever de 20 minimumskrav for it-sikkerhed, der skulle være implementeret for over et år siden.
To år til større krav og bødestraffe: »NIS2 må ikke blive en sovepude«
Det nye foreslåede cyber- og informationssikkerhedsdirektiv træder tidligst i kraft om to år. Men med udvidede krav, flere omfattede sektorer og potentielle bødestraffe bør direktivet være på dagsordenen allerede nu, mener erhvervsjuridisk rådgiver Emil Bisgaard.
Omstridt insektgift skal nu væk fra danske frugt- og grøntafdelinger
Pesticidet chlorpyrifos, som er fundet på hver tredje citrusfrugt i Danmark, skal helt ud af vagten i Europa. Det mener EU-Kommissionen efter ny risikovurdering fra EFSA. Danske tilbagekaldelser er i gang.
Fra larve til snacks på spisebordet: Forbrugere sporer insekter i realtid
Spiselige insekter kan i dag følges fra producent til supermarkedet i realtid på et nyt blockchain-netværk. Projektet skal bane vejen for bedre sporbarhed i fødevaresektoren.
Stoler du på forskning? 8 kneb, virksomheder kan bruge til at påvirke resultatet
Købte forskere, nedsabling af resultater og datafifleri sker også i Danmark, lyder det fra flere forskere.