Leder: Giv nu dansk kød en ny status
En retfærdig harme er rullet ind over Danmark i kølvandet på det skandaløse grundlovsbrud ved straks-nedlukning af minkerhvervet i Danmark. Men når man skraber den åbenlyse skandale væk, k…
Klimarådet: Vi kan vådlægge over fire gange mere lavbundsjord, end regeringen foreslår
170.000 hektarer lavbundsjorder kan bringe os en femtedel af vejen til Danmarks CO2 mål.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Vismænd: Ensartet CO2-afgift bør drive omstilling
I vismandsrapporten for efteråret anbefales også, at en undersøgelse af forskellige modeller for road-pricing igangsættes.
Nobelprisen i medicin går til opdagelsen af Hepatitis C
I dag blev årets første Nobelpris uddelt. Den gik til tre forskere for deres opdagelse og arbejde med hepatitis C.
Leder: Danmark er alt for langt fra teknologiens hotspots
Der blev givet er en ordentlig begmand til vores opfattelse af dansk innovation og forskning fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) i denne uge med udgivelse af en big data-undersøgelse, …
Spørg Fagfolket: Hvorfor installerer man ikke solceller i rundkørsler og i udfletninger?
En læser undrer sig over, hvorfor man ikke installerer en masse solceller på f.eks. parkeringspladser og i udfletninger ved motorveje. Ingeniør i European Energy giver et overblik over vilkårene.
Dansk forsøg i gang: Protein fra lamaer skal erstatte zink i smågrise
Konsortium af danske forskere vil erstatte medicinsk zink med protein, som nænsomt jager sygdomsfremkaldende bakterier ud af tarmen på smågrise under afvænning. Landbruget ser stort potentiale.
Regnefejl undervurderede landbrugets CO2-udslip med 1,6 mio. tons
Med et regnearks-snuptag er landbrugets udslip af drivhusgasser steget med 15 pct. Det gør regeringens 70 pct-mål endnu sværere at nå.
Spørg Fagfolket: Kan vi redde klimaet med spejle i rummet og aerosoler i atmosfæren?
En læser vil gerne vide, om vi kan nå at redde Jorden, hvis vi bruger geoengineering? Lektor på DTU Kemiteknik vurderer muligheden.
Ny forskningscenter skal huse banebrydende projekt om fleksibelt energi-forbrug
Med 30 mio. i støtte fra Innovationsfonden skal et fireårigt forskningsprojekt få alvor sætte turbo på fleksibelt energiforbrug som nøglen til en billig grøn omstilling.
IBM: Fem teknologier vil ændre landbruget på fem år
Digitale tvillinger, sensorer og mikrobe-analyser er nogle af de teknologier som vil ændre landbruget radikalt over de næste fem år.
10 vigtige opdagelser videnskaben stod bag i 2018
Hvert år bliver vi klogere. Og videnskaben har i år fundet svar på både skøre, mærkelige og virkelig vigtige dele af vores verden. DR Videnskab har samlet årets største bedrifter.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Frustrerede forskere jog arrangør af fup-konference på flugt
Kemiprofessor opfordrer andre forskere, der er blevet ført bag lyset, til at stå frem for at kaste lys over problemets omfang, så man kan komme uvæsenet med pseudovidenskab til livs.