Gran på menuen: Kræfthæmmende bakterier kan leve af nåletræer
Forskere ved DTU Bioengineering har været med til at sandsynliggøre, at præbiotika med fibre fra nåletræer kan beskytte mod inflammation og tyktarmskræft.
Leder: Symbolpolitik gør mere skade end gavn for klimaet
‘EU godkender import af amerikanske sojabønner til biodiesel’. Det var en af de overskrifter, som vi, der har fulgt klimadebatten i en årrække, lige skulle læse mere end en enkelt g…
Ugens debat: Nytter det overhovedet noget at ændre kostvaner?
Et internationalt forskerpanel har foreslået en ‘global diæt’, som panelet mener vil redde millioner af mennesker og give Jorden langt bedre betingelser. Læserne på ing.dk var ikke helt så sikre på, at kostvanerne er problemet – eller at det løser noget at ændre dem.
Genanvendt plast: 2019 kommer til at rykke på fødevareområdet
Materialeskift i fødevareemballage bliver vejen til cirkulær økonomi for plastindustrien, men samtidig skal markedet også støttes politisk, mener Færch Plast A/S og Plastindustrien.
10 vigtige opdagelser videnskaben stod bag i 2018
Hvert år bliver vi klogere. Og videnskaben har i år fundet svar på både skøre, mærkelige og virkelig vigtige dele af vores verden. DR Videnskab har samlet årets største bedrifter.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
CO2-kvoter, nettonul og trylle-kreditter: Her er din klimapolitik-ordbog
Her er syv af hoved-begreberne i den klimapolitik, som netop har fået kritik af Klimarådet.
Klimaforsker spiser ikke oksekød: ”Man behøver ikke være hellig omkring det”
Du behøver ikke at ændre din kost radikalt for at hjælpe klimaet, siger dansk forsker.
Toiletvand, robotbier og alger: Sådan skaffer vi mad i fremtiden
I 2050 vil der være ti milliarder indbyggere på kloden. Forskere verden over arbejder på nye løsninger på at brødføde os.