Spørg Fagfolket: Hvad ligger der i begrebet ‘naturligt laktosefri ost’?
En læser har set en del oste i Tyskland, som er markeret som 'laktosefri gennem naturlig modning’. Hvad betyder det? Det svarer Landbrug & Fødevarer på.
Dansk landbrugskoncern producerer nu CO2-neutralt svinekød
1,3 mio svin kan nu årligt produceres på CO2-neutral vis fra svinekødsproducenten Goodvalley. Eksperter vurderer dog, at beregningerne er »på kanten af det rimelige.«
Genanvendt plast: 2019 kommer til at rykke på fødevareområdet
Materialeskift i fødevareemballage bliver vejen til cirkulær økonomi for plastindustrien, men samtidig skal markedet også støttes politisk, mener Færch Plast A/S og Plastindustrien.
Flyvende drivhuse skal dyrke tomater i miljøer som på Månen og Mars
To drivhuse med tomatfrø bliver opsendt mandag aften sammen med kunstig urin, bakterier og alger for at simulere madproduktion i baser på Månen og Mars. Missionen er drevet af dansk udstyr.
Tyskland opsender drivhus-satellit: Vil dyrke tomater i rummet
Tyskerne vil teste, om grøntsager kan gro i rummet, så astronauter ombord på fx en månebase kan få friske fødevarer.
Sprøjtegift forvandler bier til asociale, dårlige forældre
Verdens mest anvendte insektgifte har vist sig at have endnu en skadelig effekt på de i forvejen nødlidende bier.