Kandidat til IDAs formandspost: »Jeg har ikke forandringsmani«
Man skal kun lave om på ting, når man er sikker på, at de kan forbedres, mener Ivan Lilleng, Senioringeniørlisten. Som formand forestiller han sig at bruge tid på at påvirke samfundet og Folketinget med objektiv viden – ikke mindst når det gælder forskningspolitik.
Forskere verden over går denne uge på gaden for at slå klimaalarm
I anledning af udgivelsen af en ny tilføjelse til IPCCs 6. klimarapport planlægger videnskabsfolk civile ulydighedsaktioner verden over.
Kandidat til IDAs formandspost: »Det handler om at sikre, at vi spiller hinanden gode i IDA«
Flere medlemmer skal deltage aktivt i IDAs arbejde. Derfor vil Aske Nydam Guldberg, Ingeniør & TeknologiListen, sætte fokus på moderne former for frivillighed, som appellerer til de yngre årgange. Derudover skal IDA blande sig mere i den offentlige debat med ekspertviden.
Andreas Mogensen skal afprøve 3D-printer og måske VR-briller i rummet
Ikke én dag må gå til spilde under den danske astronauts kommende rummission.
Børneavis om teknologi udkommer i ny udgave til sommer
Avisen Techie, der skal inspirere børn til at interessere sig for teknologi, matematik og naturvidenskab, er en succes, og derfor udgiver Teknologiens Mediehus i samarbejde med Teknologipagten Techie #3 til sommer - denne gang også til Ingeniørens abonnenter
Ny liste: Atomkraft skal på IDAs dagsorden
Som teknologiens stemme bør IDA kigge på alle muligheder og også inddrage kernekraft, når der f.eks. publiceres analyse om en klimaneutral fremtid, mener Olavur Thorup, listefører for Atomkraft ja tak!, der for første gang stiller op til IDAs repræsentantskabsvalg.
IT-universitetet slipper for at udflytte studiepladser
IT-Universitetet har fået dispensation for udflytningskravet af studiepladser, mens der ikke oprettes flere studiepladser i København.
Krigen rammer rumfarten: ’Uden russernes hjælp kan rumstationen styrte ned’
Invasionen i Ukraine går ud over rummissioner både på kort og lang sigt.
Russiske trusler om at crashe ISS er tom snak - lige nu crasher deres rumindustri
Analyse: De vestlige ISS-partnere er på vej med løsninger til at holde rumstationen i kredsløb, hvis samarbejdet med Rusland kollapser. Men det var jo aldrig meningen.
CERN reagerer på invasion: Dropper nye samarbejder med russere
Efter ønske fra ukrainske samarbejdspartnere har CERN besluttet at suspendere den russiske observatørstatus, og stopper nye samarbejder med russiske forskere.
Danske universiteter stopper omgående alt samarbejde med Rusland
De otte universiteter i Danmark slutter sig til andre, danske autoriteter i at tydeligt fordømme invasionen af Ukraine ved straks at standse samarbejdsaftaler med russiske institutioner.
BAGGRUND: Fluorstoffer er unikke forureninger, der aldrig forsvinder
PFOS har en kemisk struktur, der giver unikke egenskaber. Men den forlader ikke kroppen, hvor den påvirker hormoner og forringer sædkvaliteten.
Atomkraft kan godt betale sig - men først i slutningen af den grønne omstilling
Først når et land har minimeret sin fossile andel af elproduktionen til omkring 20 procent, kan atomkraft konkurrere med vind og sol på prisen, konkluderer ny forskning fra Stanford University.
Forskning: Ny konverterstyring kan afhjælpe elnettets stabilitetsudfordringer
Ph.d.-projekt på DTU har undersøgt, hvordan konverterstyring efter ”grid forming control”-principptet kan være med til at sikre stabiliteten i elnettet i takt med, at de tunge synkrongeneratorer bliver udfaset og fjerner inerti i systemet.
Kæmpeforsøg skal vise, hvorfor folk med briller får mindre corona
Danske og norske forskere søger deltagere til et stort studie, som skal undersøge, i hvilket omfang briller beskytter mod coronasmitte. Baggrunden er et gådefuldt underskud af brillebærere blandt covid-patienter.