Center for Cybersikkerhed åbner ny afdeling for fremtidens teknologier
I forbindelse med at Center for Cybersikkerhed etablerer en ny afdeling, der skal være videncenter for cybersikkerhed i fremtidens teknologier, søger centret erhvervs-ph.d.
Overblik: Kunstig intelligens i life science – en genvej fyldt med omveje?
AI har givet lægemiddel-industrien enorme muligheder, men kan lovgivningen følge med? Og hvor meget kan vi stole på algoritmerne?
Gennemskuelig kunstig intelligens skal advare diabetikere om insulinføling
I Aalborg arbejder civilingeniører på at udvikle en algoritme, der kan forudsige lavt blodsukker hos diabetikere. Og de vil kunne forklare, hvad advarslen bygger på.
En særlig bille har inspireret et nyt NOx-partikelfilter
Med inspiration fra bombardierbillen, har et svensk startupfirma udviklet en rensningsteknologi til dieselbiler, der kan reducere emission af nitrogenoxider
LEDER: EU’s chip-ambition er nødvendig
Hvis nogen havde forestillet sig, at EU-Kommissionsformand Ursula Von der Leyens udmelding af den såkaldte Chips Act i midten af september ville betyde knopskydning af europæiske processorfabrikk…
3,6 millioner år gamle og gådefulde fodspor kan være sat af ukendt abemenneske
Indtil nu har forskere troet, at fodsporene tilhørte en bjørn på to ben.
Nyt projekt skal lette dronernes liv i luften
Det vælter frem med store og små droner, men det er svært at tjene penge på de flyvende robotter. 5G-netværk, en lufthavn og et forskningsprojekt skal hjælpe teknikken og forretningsmodellerne på vej.
IoT i skibe og fly mister signalet: Satellitter skal nu sikre dækningen
5G og andre trådløse IoT- teknologier er på vej mod forlænget rækkevidde ved hjælp af små kommunikationssatellitter i lav jordbane. Dansk forskning og udvikling står bag den komplekse integration.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
GSMA vil have bredere brug af teknologi for at opnå klimamål
Mats Granryd, generaldirektør for industrigruppen GSMA, advarer om, at verden måske ikke når FN’s mål om nul CO2-aftryk i 2050, hvis ikke vi implementerer smart teknologi. Organisationens forskning viser, at netop brugen af smart teknologi kan bidrage til opnåelse af målet med helt op til 40 procent af den samlede nødvendige nedgang. Eksisterende mobilteknologier kan […]
Read More…
.
10 medlemslande midt i EU-kontrovers: Giv atomkraft det grønne stempel
Kontroversen om hvorvidt atomkraft skal have et grønt stempel af EU fortsætter.
300 meter forskningsskib med egen atomreaktor
Ekstremt rige skal inviteres med på verdens største forskningsskib, der både skal huse laboratorier, luksus-suiter og en smeltesalt-atomreaktor. Idemanden bag håber, at være klar til afgang inden 2030.
Kronik: Et klimarigtigt landbrug kræver masser af teknologi – og meget af det kender vi ikke endnu
Jørgen E. Olesen er professor og institutleder ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet Illus.: Privatfoto De igangværende forhandlinger om en klimaplan for landbruget under…
PODCAST: Kigger Kina med i overvågningskameraerne? Svaret er hemmeligstemplet
Ugens Transformator zoomer ind på de overvågningsteknologier, vi er omgivet af. I Aarhus har kommunen pillet overvågningskameraer fra Hikvision ned af frygt for at data sendes videre til Kina. EU vil gøre op med vores afhængighed af både hardware og software fra USA og Asien.
Penge til nye ideer: Kan man lære noget uden en hjerne - eller lave brint i en mikrobølgeovn?
Villum Fonden har uddelt 100 mio. til 51 forskere, hvor ideen er konge.