DTU-forsker skal grundforske i svovl- og fosforforbindelser til solceller
Ved hjælp af invers design vil DTU-forsker Andrea Crovetto dykke dybt ned i materialeforståelsen af svovl og fosfor.
Kandidat til IDAs formandspost: »Det handler om at sikre, at vi spiller hinanden gode i IDA«
Flere medlemmer skal deltage aktivt i IDAs arbejde. Derfor vil Aske Nydam Guldberg, Ingeniør & TeknologiListen, sætte fokus på moderne former for frivillighed, som appellerer til de yngre årgange. Derudover skal IDA blande sig mere i den offentlige debat med ekspertviden.
Fagligt talt: Er der en fremtid for plastsolceller i stor skala?
Solceller fremstillet af silicium dominerer markedet i dag, og det har de gjort, siden de først så lyset for mere end 60 år siden. Men - sat på spidsen af Marie Mayer fra Berkeley Universitet …
»IDA opfører sig, som om vi er Greenpeace, men vi er en ingeniørforening«
IDA-listen, De Privatansatte, mener, at foreningen skal passe på med at blive for »aktivitisk« i sin politik særligt i forhold til de 17 verdensmål. Nej, IDA skal tværtimod have mere fokus på verdensmålene, lyder det fra flere IDA-lister.
Spørg Fagfolket: Hvorfor rådner blæksprutterogn ikke?
En fisker har undret sig over, at gammel rogn fra blæksprutter kan hænge i garnet i en evighed, mens alt andet forgår. Teknisk chef på Den Blå Planet byder ind med et svar.
Ny liste: Atomkraft skal på IDAs dagsorden
Som teknologiens stemme bør IDA kigge på alle muligheder og også inddrage kernekraft, når der f.eks. publiceres analyse om en klimaneutral fremtid, mener Olavur Thorup, listefører for Atomkraft ja tak!, der for første gang stiller op til IDAs repræsentantskabsvalg.
Intel investerer trecifret milliardbeløb i europæisk chipproduktion
Den største investering på 126 mia. danske kroner bliver i en ny tysk fabrik.
Techtopia #229: På besøg i Dr. Hwu’s hackerværksted
DTU-lektoren er specialist i hacking af forbrugerelektronik og har udviklet tilpassede instrumenter til at udføre unik forskning.
BAGGRUND: Fluorstoffer er unikke forureninger, der aldrig forsvinder
PFOS har en kemisk struktur, der giver unikke egenskaber. Men den forlader ikke kroppen, hvor den påvirker hormoner og forringer sædkvaliteten.
Staten opgiver at erstatte pensionsmodent 90'er-system: Universiteterne må selv klare det
Siden 2018 har Uddannelses- og Forskningsministeriet haft ansvaret for projektet Kopernikus, der skulle finde en erstatning for it-systemet STADS. Nu skal DTU stå i spidsen for at udvikle en arvtager, efter styrelsen noget overraskende har givet bolden videre.
Blodprøve identificerer risiko for Alzheimers
En nyudviklet blodprøve koster en tiendedel af en hjernescanning.
Fagligt talt: Fiskeriet smider årligt tonsvis af plastikaffald i havet
Denne Fagligt talt er skrevet af Eva Maria Pedersen, specialkonsulent, DTU Aqua Finn Larsen, seniorforsker, DTU Aqua og Henrik Gislason, professor emeritus, DTU Aqua Går man langs stranden,…
Forskellige gener giver forskellige typer af migræne
Et stort internationalt studie har identificeret 86 hidtil ukendte gener for migræne og gjort det muligt at kategorisere migræne efter genetisk profil.
Neuralink tilbageviser beskyldningerne om dyremishandling
Elon Musks hjerneprojekt, Neuralink, har svaret på anklager om dyremishandling på et forskningscenter på University of California, Davis. De forsvarer sig blandt andet med de brugte døende dyr.