Forskning sidestiller Galaxy Watch4 med medicinske hjælpemidler
Forskning offentliggjort i journalen Sleep Health hævder, at de sensorer, der sidder i Galaxy Watch4 og skal måle SpO2, kan sammenlignes med virkelige medicinske hjælpemidler, når de aflæser OSA eller Obstructive Sleep Apnea (obstruktiv søvnapnø). Ifølge forskningen er aflæsninger foretaget simultant med uret og traditionelle medicinske apparater overensstemmende. Undersøgelse betalt af Samsung Undersøgelsen blev udført […]
Read More…
.
Ny robot tager slæbet på slagteriet
Slagteriarbejde har længe været blandt de mest nedslidende jobs. En ny robot udviklet af Danish Crown bruger maskinlæring til at aflaste slagteriarbejdere med de tungeste arbejdsopgaver
Storbritannien bygger en FORUM-satellit til at måle drivhuseffekten
Airbus har indgået kontrakt med Det Europæiske Rumagentur om at bygge en satellit, der kan overvåge infrarød stråling og give et større indsigt i drivhuseffekten.
Nasa sender for første gang en raket fra et kommercielt rumcenter udenfor USA
Nasa har sendt den første raket fra en kommercielt australske Arnhem Space Center, ASC. Det er centeret første lancering og Nasas første kommercielle opsendelse udenfor USA.
Bagsiden: Derfor er klokken altid 10:10 i reklamer for ure
Når du ser en reklame for et viserur er klokken altid – eller næsten altid – 10:10. Det har været tilfældet i de fleste annoncer siden 1950’erne. I annoncer for Rolex-ure er tiden som hov…
Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Vindenergieksperter forudser 150 meter høje offshore-møller i 2035
Et studie af 140 eksperters mening om fremtidens vindmøller indikerer endnu større fremskridt end tidligere forventet, både for enkelte møller og hele anlæg.
Spørg Fagfolket: Hvordan finder hvaler vej på de lange rejser?
En par læsere undrer sig over hvalers evne til at finde rundt, så det har teknisk chef på Den Blå Planet redegjort for.
BAGGRUND: Fluorstoffer er unikke forureninger, der aldrig forsvinder
PFOS har en kemisk struktur, der giver unikke egenskaber. Men den forlader ikke kroppen, hvor den påvirker hormoner og forringer sædkvaliteten.
Blodprøve identificerer risiko for Alzheimers
En nyudviklet blodprøve koster en tiendedel af en hjernescanning.
Forskellige gener giver forskellige typer af migræne
Et stort internationalt studie har identificeret 86 hidtil ukendte gener for migræne og gjort det muligt at kategorisere migræne efter genetisk profil.
Sundhedsøkonom efter dansk undersøgelse af antigentest: Det er kvaksalveri
En ny, dansk undersøgelse af følsomheden på 46 kommercielle kviktest overrasker både forskerne bag undersøgelsen og sundhedsøkonom på Syddansk Universitet.
Astronomer gør fælles front mod radiostøj fra satellitter
Den Internationale Astronomiske Union, IAU, står bag nyt samarbejde, som skal sikre at radiostøj og lysforurening fra satellitter ikke hæmmer astronomernes opdagelser ude i universet eller har negative effekter nede på jorden.
Samråd om flytning af studiepladser: Tvivlsomt vidensgrundlag og underfinansiering
Flere politikere savner fortsat tal undersøgelser, der kan understøtte den politiske aftale ’bedre muligheder for uddannelse i hele Danmark.’