Danske myndigheder har ingen mål for brugere af ny corona-app
Lande over hele verden har svært ved at få tilstrækkeligt med borgere til downloade deres smittesporings-apps. Den danske app er netop sendt på gaden, men myndighederne har ingen forventninger til, hvor mange danskere der skal bruge den.
600.000 franskmænd har downloadet centraliseret corona-app
Frankrig har i modsætning til for eksempel Danmark valgt at bygge en centraliseret app til smittesporing. Indtil videre har 600.000 franskmænd downloadet den.
PODCAST: Kan vi undvære affaldsforbrænding? Kritisk blik på corona-app
Danske affaldsforbrændingsanlæg skal udfases, mener nogle eksperter. Men er Danmark klar til det? Dansk corona-app skal alligevel bygges med teknologi fra Apple og Google. Analyse af næsten 100 millioner Facebook-brugere afslører voksende modstand mod vacciner.
Mens vi venter på corona-appen: Teknologisk quick fix eller fatamorgana?
Myndighederne har store forhåbninger til, at smartphones skal hjælpe os med at bekæmpe covid-19-pandemien. Men der er mange sten på vejen.
Danmark sadler om: Corona-app skal bygges på Apple/Google-løsning
De danske myndigheder vil alligevel basere den kommende corona-app på teknologi fra Apple og Google. Det skal blandt andet imødegå privacy-bekymringer.
Danske myndigheder undersøger Apple/Google-samarbejde om corona-app
Digitaliseringsstyrelsen har tidligere meldt ud, at man helst ikke ville basere den danske kontaktsporings-app på frameworket fra Apple og Google. Nu undersøger man ifølge sundhedsministeren alligevel mulighederne.
Briter dropper Google/Apple-samarbejde i corona-app: Virker stadig på iPhone
Det britiske NHS vil ikke basere sin smittesporings-app på framework fra Google og Apple. I stedet har man besluttet at implementere en centraliseret løsning.
»Det er ingen tvivl om, at Kotlin har gjort livet rigtig meget lettere for os udviklere«
Læs ugens udviklerinterview.
Swift 6 går efter machine learning
AI, binær stabilitet og en pakke-manager er på vej i Apples moderne systemsprog.
Flere Linux-browsere bandlyst fra Googles tjenester
Linux-browserne Konqueror, Falkon og Qutebrowser kan ikke længere logge ind på Gmail og Googles øvrige tjenester. ‘Browserne er ikke sikre’ lyder den umiddelbare forklaring.
Derfor valgte Spotify Googles protokol til mikrotjenester
Det var et pragmatisk valg, da den svenske streaming-tjeneste droppede egen protokol til fordel for GRPC. Og hvis man bruger REST og HTTP er der næppe grund til at skifte, mener chefudvikler hos Spotify.
Antisporing: Browseren Brave er endelig ude af beta
Blokerer al ‘griskhed og vederstyggeligheder’ på nettet.
Github: Nu har Python overhalet Java for første gang
Ny rapport viser også, hvilke sprog der vokser hurtigst.
Tysk forskning: Ny HTTP-protokol er ikke nævneværdigt hurtigere end forgængeren
Ikke desto mindre baner den nye QUIC-protokol vejen for en fuldt krypteret transportprotokol, der kan udvikles løbende og omgå forstening, lyder vurderingen.
Tysk forskning: Ny HTTP-protokol er ikke nævneværdig hurtigere end forgængeren
Ikke desto mindre baner den nye QUIC-protokol vejen for en fuldt krypteret transportprotokol, der kan udvikles løbende og undgå forstening, lyder vurderingen.