AI i brystkræftscreening kan klare arbejdet for hver tredje speciallæge
Region Hovedstaden satser stort på at lade en kunstig intelligens samarbejde med en læge om vurdering af røntgenbilleder fra brystkræftscreening. De foreløbige resultater er lovende.
Fagligt talt: Behovet for kantstensladere kan reduceres markant
I dag bliver der installeret mange AC-ladestandere langs med fortovene i de større byer. Men det er en dyr og besværlig løsning for brugerne, skriver elektroingeniør Andreas Barnekov Thingvad, som har en bedre løsning.
Kronik: Gode lademuligheder til alle
Hvis vi ikke skal fylde byerne op med ladestandere, er der er brug for en løsning til de kommende elbilejere, der ikke kan oplade i carporten. En af dem hedder destinationsopladning, hvor ladestanderne står, hvor vi arbejder og køber ind.
Luftforurening koster hver dansker 8400 kroner
Mere lægebehandling, flere sygefraværsdage og en for tidlig død rammer os ikke bare på helbredet, men også på pengepungen.
Skal du skære ned? Ni ud af ti danskere spiser for meget salt
Fødevarestyrelsen og de fleste eksperter er enige: Spiser vi mindre salt, bliver vi sundere.
CPR-kontor: Årelang uberettiget overførsel af CPR-oplysninger kan ikke undgås
På trods af gamle eksempler og ny kritik af dårlig håndtering af borgeres CPR-oplysninger, mener CPR-kontoret, at det vil være for stor en administrativ byrde, hvis myndigheder og virksomheder løbende skal tage stilling til, om de har brug for den givne borgers oplysninger.
Genoplev metrobyggeriet – 2009: Sådan sikres Marmorkirken mod at styrte i grus
Metertykke sekantpæle og et grundvandsvarslingssystem skal sikre Marmorkirken mens ny metrostation opføres.
CFCS: Vi kan kræve undersøgelser og kontrol med TDC-center i Rumænien
Sikkerheden ændrer sig ikke væsentligt, fastslår Thomas Lund-Sørensen om udflytningen af et centralt TDC-operationscenter til Rumænien.
Redaktionens favoritter: Lavfrekvent støj plager stadigt flere danskere
På det yderste af Stevns Klint bor Bodil Weyde. Hver nat oplever hun det lavfrekvente områdes mystiske grænseland. Et land, hvor lyd og rystelser flyder sammen og driver folk til vanvid.
Ny flise køler storbyens varmeøer
I Danmarks hedeste kommune eksperimenterer man med alternative metoder til at dæmpe temperaturen på tæt befolkede arealer. Et af midlerne er en flise, der har en række positive klima- og miljøeffekter.
Undersøgelse af 20.000 danskere: Hjernerystelse kan øge risikoen for arbejdsløshed
Fem år efter en hjernerystelse er 43 procent stadig ikke fuldt arbejdsdygtige.
Eksperter: Frederiksbergs sundheds-samtykke overtræder persondatalov
Kommune: Vi har ikke været helt tydelige - samtykke ændres.
Staten forærer omstridt motortrafikvej til København og Frederiksberg
Hvis ellers København og Frederiksberg kommuner kan finde pengene, står det dem nu frit for at tunnellægge Bispeengbuen og genåbne Ladegårdsåen ovenpå.
Hvor flytter man et rensningsanlæg hen?
Regeringen og Københavns Kommune vil anlægge en ny ø og byudvikle Refshaleøen. Det kræver at det fælleskommunale renseanlæg flyttes. At finde 350.000 m2 til formålet bliver en udfordring.
Ny ø skal klimasikre København og betale ny havnetunnel og metro
Regeringen og Københavns Kommune vil indvinde 2 mio. m2 land til en ny bydel ud for Refshaleøen. Grundsalg og indskud fra private grundejere skal finansiere havnetunnel og metro og sikre byen mod oversvømmelser